Spel

NHL 19-betan – många nyheter i ett klart förbättrad upplaga

NHL 19 beta

Nyligen släpptes en betaversion av NHL 19 för allmän beskådan, som erbjuder många förbättringar i jämförelse med NHL 18. Vid förra årets beta var du som spelare tvungen att själv ansöka till EA för att kunna spela. Denna gång var det fritt för alla att själv kunna testa betan genom att ladda ner denna på Playstation Store.

Kraftigt förbättrad skridskoåkning

Nytt för NHL 19 är bland annat att skridskoåkningen känns mycket mer realistisk och framförallt mer smidig än föregående iteration. Snabbare vändningar kan göras och jag vill även påstå att det nu blir enklare att smita förbi motståndarspelare utan att behöva använda sig av finter.

Att sticka ut klubban för att på så sätt få tag på pucken var väldigt effektivt i NHL 18, denna manöver har tonats ner rejält och är inte lika effektiv vid betan, dessutom leder samma manöver ofta till utvisningar i den öppna betan.

1 vs 1 vs 1-läget

Ett helt nytt moment för NHL 19 är läget där tre spelare tillsammans tävlar mot varandra för att göra mål mot en AI-målvakt. Spelläget är mycket underhållande och är ett bra sätt att träna upp ditt man-mot-man spel.

Ett stort plus är även att avbrotten i spelet är minimala, det är bara att koppla av och spela oavbrutet i tre minuter. I samma spelläge tillåts du även skapa din egen spelare som sedan deltar i matcherna. Spelaren kan självklart anpassas vad gäller vikt och längd. Kläder samt övriga designval kan även de anpassas efter eget tycke och smak.

Mellan matcherna kan du välja att uppgradera din spelare vad gäller bland annat snabbhet och skottprecision. Det är väldigt kul att se att EA Sports förstärker spelets arkad-element för att på så sätt locka nya spelare till spelserien samt för att ge mer erfarna spelare en välförtjänt paus från nötandet i Hockey Ultimate Team.

Hårdare och mer realistiska tacklingar

EA Sports lägger en större mängd krut på att förbättra tacklingarna och dess animationer, för att citera spelets omslagspojke: ”Alla som träder in på isen bör förvänta sig att få en tackling”. Tacklingsmekaniken är viktig i hockeyspel.

I NHL 18 kunde spelare (i mitt tycke) lite väl enkelt resa sig upp efter en fullbordad dundertackling och på något sätt ändå få med sig pucken. Tacklingsfysiken är bättre, dock har jag inte hunnit spela betan tillräckligt för att kunna märka av många av de skillnader som EA beskriver ska ha implementerats.

Slutgiltiga tankar

Var vänliga och ta denna minirecension med många lastbilslass salt. NHL-seriens betaversioner ger ytterst sällan en fullständig eller ens bra bild över hur den skarpa versionen kommer vara utformad den 15 September.

Det känns dock som EA Sports är någonting bra på spåren och NHL känns numer som en lite mer innovativ spelserie som visar att den vill och kan förbättras.

Lämna en kommentar