Prylar Spel

Så hittar du ett passande headset till PC | En komplett guide!

Personer som har pa sig headset

Det finns många headset att välja på, och majoriteten av dessa fungerar utmärkt.

Men för att kunna hitta ett bra headset till dator, vad ska du tänka på då egentligen?

Den frågan svarar vi på i den här artikeln.

6 viktiga saker när du köper ett headset till din dator

  1. Ditt headset ska erbjuda bra komfort.
  2. Ditt headset ska vara välisolerat.
  3. Ditt headset ska ha en bra byggkvalitet.
  4. Ditt headset ska inkludera en bra mikrofon.
  5. Ditt headset ska ha en passande design.
  6. Fundera på om det är viktigt med surroundljud.

Tips: Om du vill läsa mer om såväl gaming-headset som vanliga headset, då är OG Teknik en bra resurs. Läs mer här för att komma till deras webbsida.

1. Komforten

När du ska köpa headset med mikrofon till din dator är komforten en av de viktigaste sakerna du behöver tänka på. Det finns nämligen många gaminghörlurar som är så pass obekväma att de börjar skava efter bara några minuter, det har vi själva varit med om.

Men hur väljer du ett par PC-hörlurar eller spelhörlurar som inte skaver?

Det är svårt att säga, men en bra tumregel är att dit headset ska vara lätt och lagom tillslutet. Headset som är lätta frestar inte så mycket på nacke samt axlar, och headset med en lagom tillslutning släpper igenom såväl värme som fukt vilket ökar komforten.

2. Isoleringen

Dina hörlurar ska ha en tillräcklig, men inte för tillslutande isolering. Om isoleringen är otillräcklig försvinner stora delar av ljudet ut i rummet, vilket bland annat ger lurarna sämre basegenskaper.

I regel har i princip alla hörlurar en passande isolering, men om du har glasögon kan det samtidigt vara en bra idé att skaffa headset i velour (kallas också plysch). Detta för att minska eventuellt skav från glasögonbågarna.

Lästips: 3 gaming-laptops som är bäst i test [Komplett guide]

3. Byggkvaliteten

Headset för datorer i plast är generellt sett av sämre kvalitet än headset med metalldetaljer. Förslagsvis ska du skaffa ett headset med ett slags metallskelett som skyddar hela konstruktionen.

Men att skaffa headset i plast går också bra, och kan faktiskt vara en bra idé om du vill ha ett par särskilt lätta headset.

Värt att tänka på är samtidigt att headset som är helt i plast har en tendens att knaka, spricka eller i värsta fall gå av helt.

4. Mikrofonen

För det första; ska du streama via Twitch eller spela in videor på Youtube, då ska du skaffa en regelrätt USB-mikrofon. Mikrofoner som är placerade på headset duger aldrig till det, oavsett hur påkostat headset du skaffar.

Mikrofonen på ett headset ska helst ha brusreducerande egenskaper och vara av så pass bra kvalitet att alla kan höra dig utan problem.

Många föredrar även avtagbara eller infällbara mikrofoner då det underlättar om du exempelvis ska träna eller ha med ditt headset på promenaden.

5. Designen

Vi tycker att ett par stilrena gaminghörlurar med mikrofon är att föredra, men det finns även mer vågade headset med LED-belysning som är ganska populära.

Det ar viktigt att skaffa ett headset med snygg design

Att svara på vad som är snyggt och inte är i princip omöjligt. En bra tumregel är dock att om dina kompisar skrattar åt dig när du har på dig hörlurarna, då är det förmodligen läge att byta headset till ett par med lite mer diskret design.

6. Surroundljud

Surroundljud eller inte surroundljud. Vad ska du välja egentligen?

Vi tycker att du ska skaffa ett headset med surround. I synnerhet då vinner fördelar mot andra som bara har stereoheadset i speltitlar såsom Battlefield och Call of Duty.

Nar du spelar stridsspel tjanar du pa att ha surroundljud

Om du inte ska spela med ditt headset eller kanske bara spelar titlar såsom League of Legends och DOTA 2, då är det inte lika viktigt med surround.

Men om du väljer mellan två headset som kostar ungefär lika mycket. Ett med surround och ett utan surround, då kan du lika gärna köpa det headset som inkluderar stöd för surround.

Lästips: Så laddar du ner Fortnite på Windows 10 och MacOS

Lämna en kommentar