Spel

Allt om dataspelsutställningen Play Beyond Play

En dator och en spelkonsol

Play Beyond Play är en spelsatsning som arrangeras av Stockholms Tekniska Museum.

Men hur fungerar utställningen, vad får du göra och vad kostar inträdet?

Dessa frågor och fler svarar vi på i den här artikeln.

Vad är Play Beyond Play?

Play Beyond Play är en dataspelsmässa där såväl nya som gamla spel presenteras. På mässan får du bland annat möjlighet att prova VR-spel, men så även spel från äldre konsoler som introducerades i dataspelsbranschens barndom.

Snabba fakta om Play Beyond Play

  • Var på pågår mässan: Tekniska museet, som ligger på Museivägen 7 i Norra Djurgården.
  • Hur tar du dig dit: Med bil, alternativt tunnelbana eller buss 69 till Museiparken.
  • Vad kostar inträdet: 150 kr/dag för vuxna och barn som är mellan 7 och 19 år gamla. Barn mellan 0 och 6 år har gratis inträde.

Läs mer: Hur kan man spela Fortnite?

5 populära aktiviteter på Play by Play-mässan

Play Beyond Play är ett måste för alla som vill upptäcka allt som gör dataspelsvärlden unik. Det är nämligen en sak att spela i hemmet, och en helt annan att ta del av spelkulturen genom att besöka den här mässan.

De nedanstående aktiviteterna är någonting vi rekommenderar att alla Play Beyond Play-besökare tar en närmare titt på.

1. Game Portal

Game Portal ger dig en digital resa över såväl den svenska som den internationella spelutvecklingen från barndomen till idag.

2. Testa spel som är under utveckling

Som mässbesökare får du prova på spel som ännu inte är släppta, så även spel som mest fungerar som avancerade teknikdemon. Ett populärt spel som finns med på mässan handlar om att du ska styra en groda med hjälp av en cykelpump.

3. Game Evolution

I Game Evolution får du testa på att bland annat skapa spelkaraktärer samt ljud som passar för ett dataspel. Du får alltså kliva in i rollen som en spelutvecklare, fast på nybörjarnivå.

4. Utställning av gamla konsoler

På Play by Play-mässan kan du även testa på att spela utvalda spel på de gamla konsolerna Commodore 64, Apple II, Atari Pong, Atari 2600 och Amiga 500.

5. Cosplay-utställning

På mässan hittar du även en Cosplay-, eller ”Costume Play”-utställning. Varje år tillkommer nya spännande dräkter från dataspelens värld.

Läs mer: Så kan du hitta en bra gaming-laptop

5 populära spel på Play by Play-mässan

1. Mirror’s Edge

Mirror's Edge Trailer

Detta spel släpptes 2008, och var banbrytande på sin tid. Spelet prisades främst för att det var nyskapande när det kom till bland annat de snabba rörelsemönstren och så även inlevelsen.

2. Star Stable

Meet the UPDATED Icelandic! 😍🐴✨| Star Stable Horses

Star Stable är ett av världens mest populära barn- och ungdomsspel. Spelet går bland annat ut på att tävla mot varandra, chatta med vänner samt sköta om sina hästar.

3. Lost in Random

Lost in Random – Official Gameplay Trailer

Lost in Random är ett charmigt skräckspel med en medryckande handling, där du styr huvudkaraktären Dicey. Spelet går i stort ut på att samla värdefulla kort samt att slåss mot fienden via en tärningsstrid.

4. Overcooked

Overcooked är ett av världens mest underhållande multiplayer-spel. Här ska du förslagsvis spela ihop med en kompis (du kan även spela själv), och ert gemensamma mål är att laga så mycket mat ni kan under de fåtal minuter varje spelnivå pågår.

5 Minutes of Overcooked Gameplay - E3 2016

5. Never Alone

Never Alone är ett populärt äventyrs- och pusselspel som släpptes 2014. Spelet var nyskapande när det släpptes, men samtidigt lite buggigt.

Never Alone - E3 2014 Trailer

Lämna en kommentar