Spel

Hur kan man spela Fortnite?

Fortnite cover image

Det finns fyra olika spellägen i Fortnite, som sammanfattas nedan:

  1. Battle Royale: Alla mot alla.
  2. Party Royale: Avkopplande då ingen dör.
  3. Creative Royale: Designa din egen ö.
  4. Save The World (kostar pengar): Du slåss mot monster.

Nedan pratar vi mer om de spellägen som nämnts ovan i större detalj.

1. Battle Royale-spelläget

Detta spelläge finns tillgängligt utan kostnad på samtliga plattformar som du kan Fortnite på. Med hjälp av en buss transporteras du till en ö där du tvingas måste ihjäl samtliga av dina motståndare för att vinna. Du kan även spela med dina kompisar genom att bilda ett lag.

I Battle Royale-spelläget kan du även bygga väggar, gångar och tak som tillsammans kan utgöra hela byggnader som skyddar dig mot dina motståndare. Men för att kunna bygga måste du dock samla råvaror likt trä och sten.

2. Party Royale-spelläget

I det lite mer frisläppta spelläget Party Royale får du möjlighet att spela Fortnite med regler som du själv skapar, och du får även möjlighet att bjuda in dina vänner. Detta spelläge är avkopplande, och lämpar sig även väl för att du ska hitta nya vänner att spela Fortnite med.

3. Creative Royale-spelläget

När du spelar Creative World-läget förfogar du över en privat ö, vari rikligt med byggnadsmaterial återfinns. Du kan med lätthet bjuda in vänner, så att även de får möjlighet att se hur du anpassat ön. Du kan även anpassa ön tillsammans med dina vänner.

4. Save The World

För att kunna spela Save The World-läget krävs ett betalabonnemang. Save The World är det mest mångsidiga läget. Du kan bland annat modifiera dina vapen och rädda olika karaktärer med uppemot tre vänner. Save The World kan även komma att bli gratis i framtiden.

Har du valt att ladda ner Fortnite? Och om så är fallet, är du nöjd med spelet? Prata gärna mer om saken i kommentarsfältet nedan.

3 Kommentarer

Lämna en kommentar