Spel

8 kommande spel 2024 och framåt som alla pratar om

Gamer spelar min

Det här året har varit toppen för oss gamers vad gäller spelsläpp. Vi har blivit bortskämda med bland annat Baldur’s Gate 3, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom och Street Fighter 6.

Men hur blir det 2024? Vilka spel har vi att se fram emot? Det kikar vi närmare på i vår lista över 8 kommande spel som gamers inte kan sluta prata om.

8 efterlängtade spel 2024 och framåt

Nedan berättar vi mer om alla spel vi precis nämnt i listan ovan. Tryck gärna på snabblänken för ett visst spel om du hoppa dit direkt.

8. Mario vs. Donkey Kong (remake)

Mario vs. Donkey Kong - Nintendo Direct 9.14.2023

 • Förväntad lansering: Februari, 2024
 • Plattform: Nintendo Switch

Originalet släpptes redan 2004 till Game Boy Advance och har sedan dess charmat många fans världen över. 20 år senare är det alltså dags för en remake på denna klassiker. För den nyfikne finns redan gameplay att ta del av och det verkar absolut vara en remake värd namnet.

Av det man kan se verkar spelmekaniken vara förbättrad och grafiken har fått sig ett rejält ansiktslyft. Så gillar man plattformsspel med inslag av kluriga pussel är Mario vs. Donkey Kong en given titel att kolla in nästa år.

7. Homeworld 3

Homeworld 3 - Reveal Trailer | gamescom 2023

 • Förväntad lansering: Februari, 2024
 • Plattform: PC

Spelutvecklarna Blackbird Interactive är tillbaka med det rymdbaserade strategispelet Homeworld 3. Homeworld-serien är extremt populär bland gamers och förväntningarna på det tredje spelet är därför skyhöga.

Spelet går att köra antingen ensam eller med och mot folk online. Ett litet orosmoment är att lanseringen av Homeworld 3 har skjutits upp förr, men nu verkar det vara spikat att det åtminstone släpps under 2024.

6. Tekken 8

TEKKEN 8 — Yoshimitsu Reveal & Gameplay Trailer

 • Förväntad lansering: 26 Januari, 2024
 • Plattform: PS5, Xbox, PC

Trots att Tekken-serien har varit med i svängarna sedan 1994 är det fortfarande ett av världens mest omtyckta fightingspel. Med Tekken 8 får du återigen chansen att bli en mästare i fighting. Välj att spela med karaktärer du känner igen från tidigare spel, eller de helt nya karaktärerna Reina, Azucena, Jun Kazama och Victor Chevalier.

Redan idag är olika varianter av spelet tillgängliga att förhandsboka på Steam för den som inte vill vänta med att äga det.

Lästips: Fem tips på hur man gör sitt spelrum häftigare

5. Prince of Persia: The Lost Crown

Prince of Persia: The Lost Crown - Gameplay Overview Trailer

 • Förväntad lansering: 15 Januari, 2024
 • Plattform: Nintendo Switch, PS4/PS5, Xbox, PC

2024 ser ut att bli ett år proppfullt med spel som är uppföljare eller remakes. Ett exempel på ett sådant spel är Prince of Persia: The Lost Crown av speljätten Ubisoft. Det har släppts en bunt spel i den här serien genom åren och den här gången i form av ett plattformsäventyrsspel i 2.5D.

Med andra ord skiljer det sig en hel del från Prince of Persia: The Sands of Time, som enligt många gamers är det bästa spelet i serien. Trots detta är vi ändå hoppfulla om att The Last Crown blir ett välgjort plattformsspel i klassisk anda.

4. Persona 3 Reload

Persona 3 Reload — Announcement Trailer

 • Förväntad lansering: 2 Februari, 2024
 • Plattform: PS4/PS5, Xbox, PC

Älskar du JRPG-spel? Då ska du hålla utkik efter Persona 3 Reload. Som namnet hintar är detta en remake på spelet Persona 3 från 2006.

Med tanke på genren är detta ett spel för en specifik skara gamers som vill få sig en dos av nostalgi i en modern tappning.

3. Little Nightmares III

Little Nightmares 3 - Reveal Trailer | gamescom 2023

 • Förväntad lansering: 2024
 • Plattform: PC, PS4/PS5, Xbox, Nintendo Switch

I Little Nightmares III följer du Low och Alone i en resa bort från ingenstans i en mardrömslik och mörk värld. Till skillnad från de två tidigare Little Nightmares-spelen är att du här kan spela co-op med en vän på internet.

Föredrar du single-player går det också lika bra, då får du en AI-styrd kompanjon istället. Little Nightmares III är ett spel som står på många spelares lista över titlar att testa under år 2024.

2. Final Fantasy VII Rebirth

FINAL FANTASY VII REBIRTH - Theme Song Announcement Trailer | The Game Awards 2023

 • Förväntad lansering: 29 Februari, 2024
 • Plattform: Playstation 5

Final Fantasy VII Rebirth är det andra spelet i en planerad trilogi baserad på det klassiska och hyllade Playstation-spelet Final Fantasy VII från 1997.

När det diskuteras vilket spel som är det bästa genom tiderna dyker just Final Fantasy VII ofta upp som en het kandidat. Det är därför inte konstigt att så många längtar efter att få strida som Cloud igen.

1. Crimson Desert

Crimson Desert - Official Gameplay Reveal Trailer | Game Awards 2020

 • Förväntad lansering: 2024/2025
 • Plattform: PS4/PS5, Xbox, PC

Som nummer ett på listan har vi valt att placera actionrollspelet Crimson Desert. Det är ett så kallat “open world”-spel, vilket betyder att det kommer att finnas massor att utforska och uppleva. Från de klipp som har spridits verkar det bli ett toksnyggt spel, så det lär krävas kraftfulla datordelar för att njuta av det fullt ut.

De som önskar sig att möta andra spelare kommer dock att bli besvikna, då det är single-player som gäller. Vidare är lanseringsdatumet något oklart, men enligt olika källor släpps det antingen sent år 2024, eller någon gång under 2025. Men, som man brukar säga, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Lämna en kommentar