Guider

Fem tips på hur man gör sitt spelrum häftigare

Sa har far du ett riktigt haftigt rum for gaming
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Du kanske har ett spelrum som du vill göra mer hemtrevligt eller rent av lite coolare? Det finns många enkla sätt för hur ska göra för att få ett riktigt coolt ställe att spela dina datorspel på.

Inte ofta krävs det heller inte stora åtgärder för att göra stora förändringar. Med dessa fem tips kommer du få coolast spelrum av alla dina vänner!

1. Installera stämningsljus

Ofta är det mörkt när man spelar vilket öppnar för stora möjligheter för vad man kan ha för ljus i sitt rum. Det bästa är att installera stämningsljus eller ”ambient lightning”.

Man behöver inte alltid gå så långt som att installera en neonskylt även om det såklart adderar något.

Med stämningsljus får man en mycket härligare belysning i sitt rum. Man slipper det där starka, direkta ljuset som delvis kan spegla sig i en skärm men också gör det svårare att koncentrera sig i längden.

Läs mer: Så kan du köpa en bra gaming-skärm

2. Addera LED-slingor bakom din skärm

Ett annat sätt att jobba med din belysning i ditt spelrum är att addera LED-slingor. Dessa är energisnåla och blir inte heller varma som andra ljuskällor kan bli. Du kommer då också kunna välja vart du vill att man ska fokusera blicken när man kommer in rummet.

Genom att sätta det bakom skärmen eller under skrivbordet blir det inte bara snyggare, utan kan också hjälpa dig att fokusera på skärmen och under en längre tid.

Led ljus passar aven bra bakom din datorstol

3. Köp en neonskylt till ditt rum

Även om vi tidigare nämnde att man inte behöver gå så långt finns det ingen anledning till att inte göra det.

Neonskyltar är perfekt för dig som kanske streamar eller filmar dig själv från ditt spelrum. Du kan skriva din egen neon skylt text där du kan skriva ditt namn eller ditt eget nick. Ibland ska man inte snåla!

Att ha neonljus pa vaggen ar bra for gamingrum da det ger en bra stamning

4. Sätt upp hyllor

Ibland kan det bli rätt så stökigt i sitt spelrum. Framför allt om man också väljer att förvara samlingsobjekt eller fysiska spel i samma rum.

Det är därför en utmärkt idé att sätta upp hyllor för att förvara och göra det lite snyggare genom att organisera dina grejer. Detta är ofta lätt och gör att dina bekanta kanske följer med dig mer frekvent in i spelrummet när du spelar.

Läs mer: Gamingstol vs. Kontorsstol – vilken stol är bäst?

5. Välj rätt möblemang

Det är inte alltid så lätt att välja möbler till sitt spelrum. Framför allt om man inte gillar den typ av stolar och skrivbord som finns på marknaden som är gjorda för att spela datorspel i och på.

Det passar för vissa men inte för alla. Det viktigaste är att möblerna i rummet ska passa dig och inte någon annan. Det går att hitta en stilren stil fast att det är ett spelrum. Det generella tipset är att ha en genomgående stil. Då brukar det oftast bli bäst.

Sammanfattande tankar

Dessa fem tips kommer att öka din trivsel i ditt spelrum på nolltid. Det är inte alltid att enkelt att inreda eller få sitt spelrum att se snyggt ut, men det går. Hitta bara en stil som passar dig så kommer du ha ett spelrum som kommer vara coolast i stan!

Lämna en kommentar