Guider Prylar

De 5 bästa teknikprylarna inom sport

De 5 basta teknikprylarna inom sport
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Det finns många teknikprylar att välja på, men vilka teknikprylar passar bäst för sportintresserade?

Den frågan får du ett tydligt svar på i denna artikel där vi upplyser dig om de 5 bästa teknikprylarna för sportintresserade.

De 5 bästa teknikprylarna för sportintresserade

  1. Smartphone.
  2. Smarta klockor.
  3. Trådlösa hörlurar.
  4. Smarta kläder och skor.
  5. Drönare.

Nedan berättar vi mer om de teknikprylar vi precis nämnt i större detalj.

1. Smartphone för sport

Det stämmer att i princip alla har en smartphone. Men för att kunna använda din smartphone som ett tekniskt hjälpmedel vid sportande krävs det att din telefon åtminstone är någorlunda modern.

En nyare iPhone- eller Android-telefon räcker i regel bra för att kunna använda de senaste och bästa GPS-apparna och träningsapparna som erbjuds i Google Play Store och Apples App Store.

Så om du har en telefon som är äldre än cirka 3 år borde du säkerställa att den klarar av att driva de senaste träningsapparna. Och om så inte skulle vara fallet är det en god idé att köpa en mer modern smartphone.

Vad kostar en smartphone som klarar av sport-appar?

En smartphone som klarar av att driva moderna sport-appar kostar i regel mellan cirka 2 500 och 15 000 kr. Om du köper en smart telefon för mellan omkring 5 000 och 8 000 kr får du oftast mest telefon för pengarna.

Smartphoen for sport appar

Läs mer: Smart säng vs. vanlig säng – vad är bäst?

2. Smarta klockor för sport

Smarta klockor för sport, såsom en Apple Watch eller Samsung Watch är bra tekniska hjälpmedel för idrottare. Det bästa med smarta klockor är att du slipper ta upp dem ur fickan (som du måste göra med en telefon) och således enklare kan ta del av exempelvis GPS-instruktioner och pulsdata.

Värt att tänka på att det är en bra idé att koppla samman din smarta klocka med din smartphone för att kunna ta del av alla fördelar och funktioner som klockan ger dig.

Läs mer: 3 smarta klockor som är bäst i test

Vad kostar en smart klocka?

En smart klocka som är bra nog för att kunna driva moderna sport-appar kostar i regel mellan cirka 2 000 och 6 500 kr. Det pris du betalar beror främst på vem som tillverkat klockan och hur bra prestanda och skärm klockan har.

Smart klocka for sport

3. Trådlösa hörlurar

Trådlösa hörlurar är inget måste i löpspåret eller på promenaden, men för alla som lätt blir uttråkade är trådlösa hörlurar en mycket bra kompis. Förslagsvis ska du koppla dina trådlösa hörlurar till din telefon så du bland annat kan lyssna på poddar och musik.

Vad kostar ett par trådlösa hörlurar?

Ett par trådlösa hörlurar av bra kvalitet kostar i regel mellan cirka 500 och 2 500 kr. Faktorer som påverkar priset inkluderar främst hur lång batteritid du får, hur bra ljudkvalitet hörlurarna erbjuder och vem som tillverkat hörlurarna.

Ett par bra tradlosa horlurar for sport

4. Smarta kläder och skor för sport

Det finns smarta kläder och skor som du kan synkronisera tillsammans med din mobiltelefon för att således kunna se hur snabbt du springer och hur många steg du tagit.

Att använda smarta kläder och skor är idag egentligen mest en ”kul grej” för personer med väldigt mycket pengar. Själva nyttan med smarta kläder och skor är alltså inte tillräckligt stor för att motivera inköpspriset.

Det är egentligen bättre att köpa ett par vanliga stödstrumpor (som i inte uppkopplade) som hjälper dig med muskelåterhämtningen efter ett hårt träningspass, men valet är ditt.

Vad kostar smarta kläder och skor?

Smarta kläder och skor kostar i regel mellan cirka 2 000 och 5 000 kr. Det pris du betalar beror främst på om det smarta klädesplagget masstillverkas eller inte.

Smarta klader och skor

5. Drönare för sport

Det finns ett flertal drönare som hjälper dig med att exempelvis filma dina skateboardtrick eller dina golfslag. En drönare är alltså mer en ”kul grej” som gör att du kan dela med dig av dina sportupplevelser på exempelvis Youtube och Instagram.

Så förenklat kan man säga att drönare främst är till för influencers och personer som gillar videoredigering och tekniska prylar.

Läs mer: De bästa golfprylarna just nu

Vad kostar en drönare?

En drönare med en kamera som är bra nog för sportfoto kostar mellan cirka 6 000 och 15 000 kr. Det pris du betalar beror främst på vilken flygtid och hur högupplöst kamera drönaren har.

Om du vill spara en slant rekommenderar vi att du köper förra årets flaggskeppsmodell från drönartillverkaren DJI.

Dronare for sportfoto

Läs mer: Så väljer du rätt kamerastativ

Lämna en kommentar