Prylar

De 4 bästa golfprylarna just nu

Golfbana
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Här berättar vi om de 4 bästa golfprylarna som går att köpa just nu.

De 4 bästa golfprylarna

  1. Lasersikte till puttern
  2. Digital avståndsmätare
  3. Svingövervakare
  4. Golfklocka

Nedan berättar vi om alla golfprylar vi precis nämnt på ett mer detaljerat sätt.

1. Lasersikte till puttern

Med ett lasersikte till puttern kan är det lättare att få bollen i hål, men tänk på att du inte får använda lasersiktet ifall du tävlar eller vill sänka ditt handikapp. Men till träningen passar den perfekt då den ger dig mycket bra koll på hur du vinklar din putter på rätt sätt.

Vad kostar ett lasersikte till puttern?

Ett lasersikte till puttern kostar generellt mellan ca 100–300 kr. Snittpriset är ca 250 kr.

Två viktiga faktorer som avgör priset är vilket märke lasersiktet har och hur bra byggkvaliteten är. Normalt är det värt pengarna att lägga närmare 300 kr för sitt lasersikte till puttern då de billigaste varianterna ofta är ganska dåliga.

Videotips

Här nedan berättar Youtubern Go Golf om hur ett lasersikte till puttern fungerar.

GoGolf Laser Putter

2. Digital avståndsmätare

Med en digital avståndsmätare kan du mäta avstånd på upp emot 800 meter, vilket räcker gott och väl för alla golfhål. Sett till både svenska och internationella golfbanor är det ovanligt med par 5-hål över 550 meter.

Normalt har en digital avståndsmätare en batteritid på 7–10 timmar, en felmarginal på 0,5 meter och ett vattenavvisande eller vattentätt chassi.

Vad kostar en digital avståndsmätare?

En digital avståndsmätare för golf kostar generellt mellan ca 1 000–3 000 kr. Snittpriset är omkring 1 500 kr. De viktigaste faktorerna som påverkar priset är det maximala mätavståndet, märket och byggkvaliteten.

3. Svingövervakare

Med en svingövervakare, på engelska kallat launch control, kan du analysera bra hur din golfsving är. Alla viktiga värden registreras av utrustningen såsom vinkel, snabbhet och baksving.

Det finns många typer av svingövervakare. De vanligaste har en sensor som du fäster på klubban, som kopplas mot en app som är gratis och fungerar på alla mobiltelefoner.

Men det finns även svingövervakare med tv-skärmar som tar upp majoriteten av ett rum. Att köpa en svingövervakare utan behov av sensor för att fungera är också ett alternativ.

Vad kostar en svingövervakare?

En svingövervakare med sensor och koppling mot mobil app kostar ca 2 500 kr, medan en svingövervakare med tv-skärmar kostar ca 75 000 kr. En svingövervakare utan sensor till golfklubban ställer högre krav på huvudenheten, och därför brukar de kosta ca 7 500 kr.

Videotips

Här nedan ser du en video där Jon Perkins berättar om en populär svingövervakare från Garmin.

Would I Still Buy the Garmin R10 Knowing This?

Läs mer: De 5 bästa teknikprylarna inom sport

4. Golfklocka

Med en golfklocka, som är en smart klocka med inbyggd GPS, har du normalt tillgång till över 40 000 golfbanor som är lagrade direkt i klockan. På klockans skärm får du information om bland annat hinder, vindhastighet och fakta om alla banans hål.

Vad kostar en golfklocka?

En bra golfklocka från till exempel Garmin kostar normalt mellan ca 2 000–8 000 kr. Snittpriset är ca 5 000 kr. Vi rekommenderar att du skaffar en golfklocka som kostar minst 5 000 kr för de har nästan alltid en stor färgskärm som presenterar alla hål på bästa möjliga sätt.

Videotips

Videon nedan visar en recension av en smart golfklocka från Garmin som är populär just nu.

Recension av Garmin Approach S42

Lämna en kommentar