Mobil

De bästa träningsapparna just nu | Komplett lista!

Personer som tranar olika saker

Det kan vara svårt att hitta en lämplig träningsapp, men omöjligt är det inte. I den här artikeln ger vi dig 5 alternativ på träningsappar som vi tror passar dig.

De 5 bästa träningsapparna just nu

  1. Försvarsmaktens träningsklubb
  2. Nike Training Club
  3. Map My Fitness
  4. Freeletics
  5. Strava

Nedan berättar vi mer om de träningsappar vi precis nämnt i större detalj.

Innan vi börjar

Vi har pratat med Daniela som arbetar som kostrådgivare och har goda kunskaper om kost. Hon driver https://macrooptimizer.com, som är en kost- och hälsoblogg på svenska där hon tipsar om olika produkter och skriver om vikten av en balanserad kosthållning när man tränar.

Att ge kroppen vad den behöver för att kunna prestera ultimat och förstå att kost är individuellt beroende på mål är A och O för både det fysiska och psykiska välmåendet. Detta anser hon att många glömmer bort och låter sig påverkas och influeras för mycket av hur andra gör, vilket leder till att risken att man motarbetar sig själv och sina mål blir stor.

Genom att skriva om detta så hoppas hon kunna öka medvetenheten och kunskapen kring kost, både i samband med träning och i allmänhet.

1. Försvarsmaktens träningsklubb (gratis)

Forsvarsmaktens traningsklubb

Försvarsmaktens träningsklubb är en kostnadsfri träningsapp från Försvarsmakten med bland annat 450 övningar som inte kräver några redskap. Du kan även använda appen för att koppla ihop dig med kompisar, så att ni tillsammans kan jämföra träningsresultaten.

Applikationen är helt gratis, så det finns alltså inga köp inuti appen. Sett till det du får ta del av är denna applikation bäst i test när det kommer till träningsappar.

Läs mer: Vad kostar ett mobilabonnemang?

2. Nike Training Club (gratis)

Nike training club skarmavbild

Nike Training Club ger dig ett brett utbud av träningspass, och nya pass släpps dessutom varje vecka. Du kan även skapa en individuell träningsplan och schemalägga träningspass. Om du vill kan du även bli påmind om exempelvis när ett träningspass startar genom att få notiser om det.

  • Nerladdningslänkar för Nike Training Club till såväl iOS som Android

3. Map My Fitness (kostnadsfri – köp inuti app)

Skarmavbild for map my fitness

Map My Fitness är en kostnadsfri träningsapp som bland annat erbjuder hundratals olika övningar och träningsprogram. Denna applikation är även mer socialt inriktad än många likvärdiga träningsapplikationer.

Här kan du bland annat dela din löparrunda med dina kompisar, samt sätta upp långsiktiga målsättningar med din träning.

Appen finansieras med reklam som inte är alltför påträngande. Om du vill kan du köpa appen för att således bli av med reklam och samtidigt få extrafunktioner som pulsmätare och livedelning av platser. Men det är inte särskilt nödvändigt då gratisversionen är tillräckligt bra för de flesta.

  • Nerladdningslänkar för Map My Fitness till såväl iOS som Android.

Läs mer: Priser för mobilabonnemang: Sverige vs Finland!

4. Freeletics (kostnadsfri – köp inuti app)

Skarmavbild for Freeletics

Precis som vår testvinnare, det vill säga Försvarsmaktens träningsapplikation, fokuserar Freeletics på övningar du inte behöver några redskap till. Gratisversionen ger dig tillgång till varierande träningspass på mellan cirka 10 och 30 minuter.

Om du väljer att betala för appen kan du välja bland fler träningspass. Du får även tillgång till fler funktioner såsom personligt anpassade träningsscheman och personligt anpassad feedback om du väljer att betala för dig. Att använda gratisversionen av appen är dock fullt tillräckligt för de flesta.

  • Nerladdningslänkar för Freeletics till såväl iOS som Android

Läs mer: 5 bra fitnessprylar som förbättrar din träning

5. Strava (kostnadsfri – köp inuti app)

Skarmavbild av strava

Strava är en av de mest kända löpar-apparna som finns tillgänglig för bärbara enheter såsom mobiler och smarta klockor. I princip alla använder denna appen för att kunna spara ner resultat för löparrundor samt för att kunna se var man sprungit.

Men trots det kan du även använda applikationen om du cyklar eller simmar. Det mest underhållande med denna applikation är de sociala funktionerna där du bland annat kan tävla mot både dig själv och andra. De sociala aspekterna gör mycket för att man ska kunna pusha sig själv lite extra när man tränar.

  • Nerladdningslänkar för Strava till såväl iOS som Android.

Lämna en kommentar