Prylar

De 5 bästa fitnessprylarna för träningen

Traningsprodukt
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Att träna är kul, och ännu roligare blir det om du har passande fitnessprylar som hjälper dig nå bättre resultat. I denna artikel berättar vi om 5 fitnessprylar som är populära bland svenskar. Samtidigt motiverar vi varför vi tycker som vi gör.

5 bra fitnessprylar för träning

Nedan berättar vi om de träningsprylar vi precis nämnt på ett mer detaljerat sätt.

5. Smart våg

Kopa vag

 • Vad är bra: Det är lätt att mäta sin framgång.
 • Vad är dåligt: Det är lätt att fokusera för mycket på sin vikt.
 • Vad kostar det: En smart våg kostar ca. 1 000 kr.

Med en smart våg är det lättare och roligare att försöka nå sin målvikt och behålla den. Nästan alla smarta vågar har appar till mobil och surfplatta där du kan se hur din vikt rör sig från exempelvis dag till dag eller vecka till vecka.

En nackdel med smarta vågar är samtidigt att man nästan alltid blir påmind om sin vikt, vilket kan leda till att man fokuserar för mycket på kalorier och viktnedgång i stället för att bara träna och ha kul.

4. Smart vattenflaska

En smart vattenflaska kan ibland vara vart det

 • Vad är bra: Bra med påminnelse för att dricka.
 • Vad är dåligt: Begränsad nytta, dyrt att slarva bort.
 • Vad kostar det: En smart vattenflaska kostar ca. 1 000 kr.

Med en smart vattenflaska kan du bli påmind när det är dags att dricka genom att en LED-lampa tänds. I denna prisklass är vattenflaskorna också luktsäkrade och krosskyddade.

Du kan även koppla upp vattenflaskan mot din mobil som i sin tur mäter hur många klunkar du behöver ta per dag, och hur många klunkar du tagit hittills.

Klara nackdelar med en smart vattenflaska är att du måste ladda den för att den ska vara smart, att den är dyr i inköp och att den generellt inte ger så mycket nytta som motiverar ett pris på ca 1 000 kr.

3. Massagepistol

Massagepistol

 • Vad är bra: Ger bra effekt mot stela muskler.
 • Vad är dåligt: De bästa massagepistolerna är dyra.
 • Vad kostar det: En massagepistol kostar mellan ca. 1 000–6 000 kr.

En massagepistol är ett bra verktyg som ger dig snabbare återhämtning efter du belastat dina muskler hårt.

Det som skiljer en billig massagepistol från en dyr är främst att dyra massagepistoler har längre batteritid, en starkare motor som ger bättre effekt och en skärm som låter dig justera viktiga saker med såsom motstånd och tid.

Den största nackdelen med denna produkt är att de riktigt bra massagepistolerna kostar mycket pengar i inköp, så att börja med en billig massagepistol och därefter uppgradera efter ett tag till en dyrare är generellt en bra idé.

Läs mer: De bästa träningsapparna just nu

2. Smart hopprep

Smarta hopprep ar ganska billiga och ger bra traning

 • Vad är bra: Ger allsidig träning och kostar inte så mycket.
 • Vad är dåligt: Måste laddas, de billigaste är lite plastiga.
 • Vad kostar det: Ett smart hopprep kostar mellan ca. 150– 800 kr.

Det smarta hopprepet är en lite bortglömd smart produkt som ger bra effekt och kostar förhållandevis lite pengar. Smarta hopprep har nästan alltid en led-skärm och är hopkopplingsbara med appar som sätter upp en personlig formkurva beräknat på hur många hopp du gör per dag.

Det som skiljer dyra smarta hopprep från billiga smarta hopprep är främst hållbarheten, designen och byggkvaliteten.

1. Smart mixer

En smart mixer hjalper dig ata och dricka battre

 • Vad är bra: Lätt att tillreda nyttiga mellanmål och drycker.
 • Vad är dåligt: De bästa smarta mixrarna kostar lite mycket.
 • Vad kostar det: En smart mixer kostar mellan ca. 500– 2 500 kr.

Med en smart mixer kan du enkelt tillreda nyttiga mellanmål som gör att du enkelt kan fylla på med energi när det behövs.

Det finns även smarta mixrar som klarar av att ha ditt mellanmål klart när du kommer hem, samtidigt som mixerns innehåll hålls uppvärmt så länge du tycker är nödvändigt.

Det som skiljer dyra smarta mixrar från billiga smarta mixrar är främst om värmefunktioner finns och hur stark motorn är. Den enda nackdel som finns med smarta mixrar är att de bästa mixrarna är lite dyra i inköp. Vi tycker ändå att den är värd kostnaden.

Om du vill jämföra priser på någon av de produkter vi berättat om kan du googla på namnet för produkten så får du priser direkt på skärmen. Som du kan läsa här finns det även webbsidor såsom TestarAllt där du kan jämföra en massa olika produkter mot varandra, däribland träningsrelaterade produkter. 

Lämna en kommentar