Ekonomi

Tips när du ska använda Google Pay

Google pay

Google Pay har snabbt blivit en populär metod för digitala betalningar, och används alltmer i vardagen för att hantera transaktioner både i butiker och online.

Med dess kompatibilitet med en rad olika korttyper, inklusive kreditkort från stora utfärdare som Visa, Mastercard och American Express, erbjuder Google Pay en flexibel och säker betalningslösning.

Vi utforskar här olika aspekter av Google Pay, som hur det fungerar med olika typer av kort och säkerhetsfunktioner som 3-D Secure, och hur du kan använda Google Pay på bästa sätt.

Vad är Google Pay?

Med Google Pay, som är Googles digitala plånbok, får du möjlighet att koppla både kreditkort och bankkort till din mobil. Kreditkort med Google Pay använder NFC-teknik för att genomföra transaktionerna, och det är ett säkert sätt att betala på.

Hur fungerar Google Pay?

Google Pay är alltså en app som fungerar som en digital plånbok. Du kan koppla ditt betal- eller kreditkort till din mobiltelefon och därefter använda telefonen för att blippa betalningar i butikens kortläsare. Du kan även använda betalmetoden helt digitalt, alltså i e-butiker som har stöd stöd för Google Pay.

Kreditkort och Google Pay

Att lägga till ditt kreditkort i Google Pay är relativt smidigt. Du ska först ladda ner Google Pay från Play-butiken, och efter det följer du bara instruktionerna från Google och din bank, sen är det klart.

Säkerhet och skydd

Google Pay använder flera lager av säkerhet för att skydda dina betalningsuppgifter. En av de viktigaste funktionerna är tokenisering, där ditt kortnummer ersätts med en unik digital token under varje transaktion. Detta innebär att din faktiska kortinformation inte delas med handlaren.

För ytterligare säkerhet använder Google Pay även 3-D Secure, som är ett säkerhetsprotokoll som verifierar transaktionen med banken innan den genomförs.

Läs mer: Så gör du för att använda Google Translate

Exempel på kreditkort med stöd för Google Pay

  • Re:member Flex, som är ett populärt resekort med en årsavgift på 0 kr.
  • Bank Norwegian Kreditkort, som ger dig poäng som du kan växla in mot reserelaterade förmåner.
  • Coop Mastercard, som är ett populärt matkort som har ett bra bonusprogram.
  • American Express Platinum, som har en hög årsavgift men också en hög maxkredit.
  • Marginalen Traveller, som har ett bra rabattprogram som fungerar i över 200 e-butiker.
  • Resurs Gold, som har ett bra bonusprogram med bonus på alla köp.

Läs mer: Vad är och hur fungerar Trustly?

Lämna en kommentar