Ekonomi Guider

Tekniken bakom fakturabetalning med kreditkort

Person med kreditkort
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Att betala fakturor kan vara en tidskrävande och manuell process. Det finns en risk för förseningar och extra avgifter om du inte betalar i tid. Men med moderna tekniker kan du nu betala dina fakturor smidigare och mer effektivt med kreditkort.

Fördelar med att betala fakturor med kreditkort

  • Bekvämlighet och tid: Du kan betala dina fakturor direkt online eller via mobilen, utan att behöva skriva ut eller skicka in pappersblanketter.
  • Möjlighet att tjäna bonuspoäng eller cashback: Vissa kreditkort erbjuder bonuspoäng eller cashback på alla köp, inklusive fakturabetalningar.
  • Bättre kontroll över utgifter: Du kan enkelt se alla dina fakturabetalningar på ditt kreditkortsutdrag, vilket gör det lättare att hålla koll på dina utgifter.
  • Ökad säkerhet: Kreditkortsbetalningar är säkrare än traditionella betalningsmetoder som kontanter eller checkar.

Olika sätt att betala fakturor med kortet

När det kommer till att betala fakturor med kort, finns det idag flera smidiga lösningar som erbjuder flexibilitet och möjlighet att dra nytta av kortets förmåner. Här nedan presenterar jag en översikt över några av de populära metoderna och tjänster som Betalo och Billhop.

Direkt i appen

Många väljer att betala sina fakturor direkt genom mobilappar som erbjuds av tjänster som Betalo. Med Betalo kan du använda ditt kort för att enkelt betala räkningar och skicka pengar till svenska bankkonton, även om mottagaren inte accepterar kortbetalningar.

Detta ger dig möjlighet att förlänga betaltiden på dina räkningar och omvandla kostnaderna till bonus, cashback och andra förmåner som ditt kort erbjuder. Betalo stödjer kort från Visa, Mastercard och American Express och garanterar en säker inloggning med BankID.

Kreditkorten med stöd för att betala fakturor

Att hitta rätt kreditkort för att hantera sina månadsvisa räkningar kan göra en stor skillnad i vardagsekonomin. Med rätt kort kan du inte bara betala dina räkningar enkelt och effektivt, utan även dra nytta av fördelar som räntefria perioder och bonusar.

Här presenterar vi några av de bästa kreditkorten med stöd för att betala fakturor på marknaden.

1. Re:member Flex Kreditkort

Med Re:member Flex kan du enkelt betala dina räkningar i mobilappen och njuta av upp till 56 räntefria dagar. Med en årsavgift på 0 kr och en maxkredit på 120 000 kr, erbjuder detta kort en flexibel räntesats mellan 9,74 % och 28,74 %. Det är ett utmärkt val för den som vill ha flexibilitet och enkla lösningar för räkningshantering.

2. Bank Norwegian Kreditkort

Detta kort gör det möjligt att betala räkningar direkt i appen utan extra kostnad, vilket gör det till ett smidigt verktyg för fakturabetalningar. Med en årsavgift på 0 kr, en maxkredit på 150 000 kr och en fast ränta på 21,99 %, samt 45 räntefria dagar, är Bank Norwegians kreditkort perfekt för de som värderar enkelhet och effektivitet.

3. Refunder Pay

Refunder Pay sticker ut med sin kombination av räntefria perioden på 56 dagar och möjligheten att tjäna cashback på alla köp (dock inte på räkningar). Med en årsavgift på 395 kr och en maxkredit på 50 000 kr erbjuder kortet en ränta på 18,75 %, vilket gör det till ett intressant alternativ för de som också vill optimera sina belöningar.

4. Marginalen Traveller

Detta kort från Marginalen Bank låter dig betala räkningar direkt från ditt konto och erbjuder möjligheten att delbetala utgifter över 5 000 kr. Med en årsavgift på 395 kr, en maxkredit på 150 000 kr och en ränta på 16,90 %, samt upp till 50 räntefria dagar, är det ett bra val för den som söker flexibilitet.

5. Swedbank Mastercard

Swedbank erbjuder en stabil lösning med sitt Mastercard. Med en årsavgift på 195 kr, en maxkredit på 200 000 kr, och en ränta på 14,95 %, samt 55 räntefria dagar, är detta kort idealiskt för de som föredrar att hantera sina finanser genom en etablerad storbank.

Via externa betaltjänster

För att betala fakturor med kort kan du använda dig av appen Betalo eller tjänsten Billhop.

Betalo tillåter betalning av räkningar och överföringar till svenska bankkonton med kreditkort från Visa, Mastercard och American Express. Användare loggar in säkert med BankID. Betalo erbjuder även förlängda betaltider och möjlighet att omvandla utgifter till bonusar eller cashback​​​​.

Billhop fungerar liknande och är tillgänglig för både företag och privatpersoner. Tjänsten möjliggör betalning av fakturor med kreditkort, vilket kan hjälpa till att förbättra likviditeten och hantera utgifter effektivare​​.

För Lunar-kunder finns ett särskilt erbjudande via Betalo med 50% rabatt på serviceavgiften, vilket reducerar kostnaden för att använda tjänsten när du betalar med ett Lunar-kort. För att ta del av detta erbjudande behövs ett Lunar-konto och installation av både Lunar- och Betalos app​​.

Lämna en kommentar