VPN

FAQ och guide om hur ExpressVPN fungerar

FAQ och guide om

Som du kan läsa i vår recension av ExpressVPN erbjuder de en riktigt bra VPN-tjänst. Vi anser därför att de är ett VPN-företag som du ska veta allt om.

Så i denna guide och FAQ för ExpressVPN lär du dig allt om detta VPN-företag, som i sin tur erbjuder en av världens mest populära VPN-tjänster.

Vad är ExpressVPN?

ExpressVPN är ett företag som erbjuder VPN-tjänster åt såväl privatpersoner som företag. De har sitt huvudkontor på Brittiska Jungfruöarna, och grundades år 2009 så de har många år inom branschen. ExpressVPN ägs idag av Kape Technologies som är ett av världens största och bästa säkerhetsföretag.

Lär dig gärna mer om ExpressVPN i faktarutan nedan.

 • Servrar
 • Länder
Fungerar med
 • Multi-login
 • Livechatt

OBS: Du får 3 månader gratis hos ExpressVPN via alla våra länkar. Det är en unik rabatt som vi förhandlat fram till dig som besökare, som du inte får om du besöker ExpressVPN på något annat sätt.

Hur fungerar ExpressVPN?

ExpressVPN erbjuder en mjukvara, alltså olika VPN-appar som har flera olika säkerhetsprotokoll. Säkerhetsprotokollen och apparna ser bland annat till att du blir anonym på internet och att du kan låtsas vara i andra länder, exempelvis USA när du befinner dig i Sverige och tvärt om.

VPN hur fungerar VPN guiden 1

Läs mer: Så fungerar en VPN-tjänst.

Det som händer rent tekniskt är att ExpressVPN byter ut din personliga identifierare på internet, alltså din IP-adress. Och då ExpressVPN inte sparar några känsliga loggar kan ingen koppla den ”fejkade” IP-adress som ExpressVPN gett dig till dig som person.

Hur stort servernätverk har ExpressVPN?

ExpressVPN har VPN-servrar i 94 länder inklusive Sverige, Storbritannien och USA. Så hos dem kan du låtsas vara i princip vilket land du vill.

Att ExpressVPN erbjuder ett stort servernätverk är även bra för att du enkelt kan byta till en snabbare server ifall någon enstaka server skulle vara långsam.

Hur mycket kostar ExpressVPN?

Idag kostar det billigaste abonnemanget hos ExpressVPN cirka 70 kr per månad. Det är ganska mycket jämfört med andra bra VPN-alternativ såsom Cyberghost som bara kostar cirka 22 kronor per månad om man tecknar sig för deras längsta VPN-abonnemang.

Erbjuder ExpressVPN en billig VPN-tjänst?

Det beror på hur du ser på begreppet billig. Ett VPN-abonnemang hos ExpressVPN kostar förhållandevis mycket pengar, men du får samtidigt mycket VPN för pengarna hos ExpressVPN då de erbjuder en riktigt säker och funktionsrik VPN-tjänst.

Kan du betala med bitcoin och krypto hos ExpressVPN?

Ja, du kan betala med bitcoin hos ExpressVPN. Det smidigaste är att betala via betalplattformen BitPay, men du kan även betala med hjälp av andra kryptoplattformar såsom Coinbase och Copay. Värt att tänka på är samtidigt att du inte får någon ångerrätt om du betalar med bitcoin.

Det gar bra at betala med bitcoin hos

Vilka enheter fungerar ExpressVPN på?

ExpressVPN fungerar på alla vanliga enheter såsom:

 • iOS.
 • Android.
 • MacOS.
 • Windows.
 • Linux.
 • Routrar.

Tre bra saker med ExpressVPN:s appar är att de ser likadana ut på alla enheter, att de är enkla att förstå sig på och att de finns på svenska (och alla andra nordiska språk).

Använder ExpressVPN fasta eller roterande IP-nummer?

ExpressVPN använder roterande IP-nummer, alltså IP-nummer som ändrar sig hela tiden och som inte är öronmärkta åt någon speciell kund. Det är säkert och smart att erbjuda roterande IP-nummer du blir mer anonym på nätet när du använder de IP-adresserna.

Om du vill ha samma IP-adress hela tiden, alltså en fast IP-adress är OVPN ett bättre val. Det VPN-företaget kan du läsa om i vår recension av OVPN.

Sparar ExpressVPN känsliga loggar?

Nej, ExpressVPN sparar inga känsliga loggar. Det innebär att du blir anonym på internet när du använder dem. En av många risker med gratis-VPN-tjänster är att de sparar känsliga loggar och säljer dem till högstbjudande.

Men som vi redan förtydligat sparar ExpressVPN ingenting känsligt, och då blir du alltså anonym när du använder deras VPN-tjänst.

Erbjuder ExpressVPN någon gratisversion?

Nej, ExpressVPN erbjuder inte någon gratisversion. Den största anledningen till det är för att ExpressVPN behöver pengar för att bland annat kunna underhålla sina VPN-servrar, sina VPN-appar och betala löner till sina anställda.

VPN-tjänster som inte tar betalt är oärliga, men ExpressVPN är att lita på då de arbetar långsiktigt för att fortsätta kunna erbjuda en riktigt bra VPN-tjänst.

Är ExpressVPN en säker VPN-tjänst?

Ja, ExpressVPN erbjuder en säker VPN-tjänst och har alla säkerhetsfunktioner man kan förvänta sig av en riktigt bra VPN. Bland de mest viktiga säkerhetsfunktionerna inkluderas:

 • Kill Switch för alla VPN-appar. Det är ett säkerhetsverktyg som förhindrar dataläckor.
 • VPN-protokollet Lightway som är ExpressVPN:s egen version av WireGuard.
 • VPN-protokollet OpenVPN som är mycket säkert och relativt snabbt.
 • VPN-protokollet L2TP/IPSec som är både snabbt och säkert.
 • Säkerhetsprotokollet AES 256 som bland annat skyddar dig mot dataläckor.

De saker vi nämnt ovan är bara ett urval av alla säkerhetsfunktioner. ExpressVPN:s säkerhetsteam håller hela tiden på att utveckla nya säkerhetsfunktioner, och du behöver aldrig betala extra för att få tillgång till dem.

ExpressVPNs kill switch kallas for Network lock

Hur många kan använda ExpressVPN på samma gång?

Om du har ett ExpressVPN-abonnemang får 5 personer använda VPN-tjänsten samtidigt. Hur många som helst får installera VPN-appen på sin enhet, men det är alltså maximalt fem uppkopplade enheter på samma gång som gäller hos denna VPN-tjänst.

Att erbjuda maximalt fem samtidigt uppkopplade enheter är helt normalt. Alltså varken bättre eller sämre än genomsnittet. Om du vill kunna koppla upp hur många enheter som helst på samma gång är Surfshark ett bra alternativ, vilket du kan läsa om i vårt test av Surfshark.

Är det svårt att installera ExpressVPN?

Nej, det är inte svårt att installera och använda ExpressVPN:s appar. De är nämligen både begripliga och säkra. Allt du behöver göra är att skaffa ett installera VPN-appen, logga in med dina kontouppgifter och koppla upp dig mot en VPN-server. Sen är det klart.

ExpressVPN:s appar för Mac och Windows kan du ladda ner via ExpressVPN:s kontosidor. Och de mobila apparna för iOS och Android laddar du ner i App Store respektive Google Play Store.

Kan jag installera ExpressVPN i min router?

Ja, om du har en router som är kraftfull nog fungerar det bra att installera ExpressVPN på din router.

För att få reda på om du kan installera ExpressVPN:s VPN-tjänst i routern behöver du bara fylla i vilken routermodell du har på deras webbsida. Sen följer du ExpressVPN:s steg för steg-guide som beskriver hur installationen på din routermodell går till.

Pa webbsidan kan du soka pa ratt router

Hur fungerar ExpressVPN:s TrustedServer-lösning?

ExpressVPN använder något som de kallar för TrustedServer. Det är en serverteknik som gör att ExpressVPN inte kan spara några känsliga loggar, och detta då VPN-servrarnas programvara körs på RAM-minnet. Det är nämligen så att RAM-minnet rensas automatiskt så fort en omstart sker.

Du ska även veta att ExpressVPN:s servrar inte har några hårddiskar. Det innebär att alla VPN-servrar de har måste ha ny programvara så fort de startas om, vilket är lite krångligt men samtidigt superbra för din integritet och anonymitet på internet.

ExpressVPNss TrustedServer losning ar uppskattad och unik

OBS: Värt att veta är att OVPN erbjuder exakt samma serverteknologi. Så ExpressVPN är inte ensamma om att erbjuda denna typ av VPN-servrar .

Har ExpressVPN någon databegränsning?

Nej, ExpressVPN inte någon databegränsning som säger hur mycket du får surfa skyddat varje månad. De har inte heller någon begränsning som bestämmer hur snabbt det går när du surfar med deras VPN-skydd.

Hos dem får du alltså surfa hur mycket du vill, och med full hastighet hela tiden.

Är det svårt att avsluta sin prenumeration hos ExpressVPN?

Det är enkelt att avsluta sin ExpressVPN-prenumeration, och nedan förklarar vi hur det går till.

 • Du kan alltid säga upp ditt abonnemang på dina kontosidor för ExpressVPN.
 • Om du betalade via Android kan du säga upp ExpressVPN via Google Play.
 • Om du betalade via iOS kan du säga upp ExpressVPN via App Store.
 • Om du betalade via PayPal ska du avsluta den automatiska förnyelsen för ExpressVPN på PayPals kontosidor för att säga upp ditt abonnemang.

Fungerar ExpressVPN på Apple TV?

Ja, ExpressVPN fungerar bra på Apple TV. Men värt att veta är att ExpressVPN inte har någon vanlig VPN-app som du kan installera direkt i din Apple TV. Det kan inget VPN-företag ha då Apple inte tillåter det.

För att kunna använda ExpressVPN på din Apple TV kan du dela din VPN via din router, dela din VPN via din dator eller installera en SmartDNS-tjänst i din Apple TV. ExpressVPN erbjuder en SmartDNS-tjänst utan att du behöver betala extra för det.

Fungerar ExpressVPN på Android TV?

Ja, ExpressVPN fungerar både på Android TV och Google TV. Du kan förstås dela din VPN via routern, via datorn eller via din mobil till din Android TV. Men det smidigaste är faktiskt att installera ExpressVPN:s app direkt i din Android TV- eller Google TV-enhet.

Är ExpressVPN bättre än alla andra VPN-leverantörer?

ExpressVPN är en av de bästa VPN-tjänsterna som finns, men om de är absolut bäst eller inte beror på vad du är ute efter. Om du har en lite större budget för en VPN-tjänst och bara vill ha det bästa är ExpressVPN ett utmärkt val, men det skadar inte att jämföra denna VPN via den artikel vi precis länkade till.

Erbjuder ExpressVPN någon pengarna tillbaka-garanti?

Ja, ExpressVPN erbjuder en pengarna tillbaka-garanti på 30 dagar. Du behöver inte ens uppge varför du vill ha tillbaka dina pengar, din retur godkänns nämligen i vilket fall. Det går därför att säga att ExpressVPN är en riskfri VPN-tjänst då du kan prova den gratis.

Erbjuder ExpressVPN något livstidsabonnemang?

Nej, ExpressVPN erbjuder inte något livstidsabonnemang och de kommer aldrig att göra det. VPN-tjänster som erbjuder livstidsabonnemang är inte att lita på då de inte tänker långsiktigt. För att kunna erbjuda en riktigt bra och säker VPN krävs det att man får in pengar.

Men när man säljer livstidsabonnemang får man bara in pengar någon enstaka gång, så efter ett tag kommer VPN-tjänsten ”dö ut” då det inte längre finns några pengar kvar för att driva och utveckla VPN-tjänsten.

Så summa summarum: Hos ExpressVPN måste du betala en fast och återkommande avgift, och det är bra för då kan du vara säker på att ExpressVPN är en seriös och säker VPN-tjänst.

Besök ExpressVPN

Lämna en kommentar