VPN

Så använder du en VPN för torrenting (guide!)

Sa anvander du en VPN for torrenting
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Det är en bra idé att använda en VPN-tjänst när du laddar ner torrenter. I denna artikel berättar vi varför det är så, och vi tipsar dig även om en VPN-tjänst som ger dig ett särskilt bra skydd vid torrenting.

OVPN är bästa VPN för torrenting

Den viktigaste anledningen till det är för att OVPN inte sparar några känsliga loggar, vilket medför att du alltid är anonym när du laddar ner torrenter. OVPN är även en snabb VPN-tjänst som ger dig snabba torrentnerladdningar.

 • Servrar
 • Länder
Fungerar med
 • Multi-login
 • Livechatt

5 steg för att använda en VPN för torrenting

 1. Skaffa en bra VPN-tjänst. Om du vill ha fler VPN-tjänster att välja på än just OVPN rekommenderar vi att du läser vår artikel med de bästa VPN-tjänsterna för fildelning.
 2. Använd en säker torrentsida. I denna artikel berättar vi om 10 torrentsidor som är säkra och populära. 1337x och The Pirate Bay är annars två populära val.
 3. Logga in i VPN-programmet och koppla upp dig mot en VPN-server. Alla VPN-tjänster som vi rekommenderar erbjuder snabba servrar, och de erbjuder även appar för Windows, MacOS, Android och iOS.
 4. Ladda ner torrentfilen. Om du är nybörjare inom torrenting rekommenderar vi att du läser vår guide om hur du laddar ner en torrent.
 5. Öppna den torrentfil du laddat ner. Vid detta steg är det i regel bra att söka av torrentens innehåll med en antivirusprogram. Det finns nämligen torrenter som innehåller virus, även om det är mycket ovanligt idag.

Qbittorrent ar populart for torrenting

2 anledningar att använda en VPN torrenting

 1. Du döljer din riktiga IP-adress och slipper således alla upphovsrättstroll. De vill skicka kravbrev med böteskrav till alla misstänkta fildelare, men det kan de inte göra om du använder en VPN som inte sparar några loggar.
 2. Du skyddar dig mot hackare och cyberbrottslingar som försöker ta sig in i din enhet. Att bli drabbad av sådana skummisar är nämligen en vanlig risk när du laddar ner torrenter utan att dölja din riktiga IP-adress.

Hur fungerar en VPN för torrenting?

En VPN för torrenting är ett program som ser till att din personliga identifierare på internet, alltså din IP-adress byts ut mot en anonym sådan. När du har en anonym IP-adress kan du ladda ner torrenter säkert och anonymt tack vare att du skyddar dig mot hackare och övervakare.

På bilden nedan beskriver vi översiktligt hur en VPN fungerar.

VPN hur fungerar VPN guiden 1

Svar på vanligt ställda frågor

Hur kan jag ägna mig åt torrenting tryggt och säkert?

Du kan ägna dig åt torrenting tryggt och säkert genom att bland annat:

 • Använda en VPN (viktigast).
 • Ladda ner säkra torrenter från säkra torrentsidor.
 • Använda en säker torrentklient.
 • Söka igenom nerladdade torrenter med ett antivirusprogram.

Är torrenting säkert med alla VPN-tjänster?

Nej, det finns VPN-tjänster som passar bra för torrenting och VPN-tjänster som passar dåligt för torrenting. Du ska välja en VPN-tjänst som inte sparar loggar, och som har en kill switch. Alltså ett program som gör att din riktiga IP-adress aldrig riskerar att läcka.

Alla VPN-tjänster vi rekommenderar är loggfria och erbjuder kill switch för alla enheter.

Är torrenting lagligt?

Ja, torrenting är 100 % lagligt. Men det är däremot inte lagligt att ladda ner upphovsrättsskyddade filer när du ägnar dig åt torrenting.

Är torrenting med en VPN lagligt?

Ja, det är lagligt att använda en VPN när du ägnar dig åt torrenting. Det är även en bra idé då din VPN-tjänst ser till att ingen får reda på vad du laddar ner.

Passar en gratis VPN bra för torrenting?

Nej, du ska inte använda en gratis VPN för torrenting. VPN-tjänster som är gratis är för dåliga och osäkra för torrenting. Det är bland annat vanligt att gratis VPN-tjänster samlar in och säljer din internethistorik till skumma reklambolag.

Att många gratis VPN-tjänster innehåller virus och spionprogram är även det en obehaglig sanning. Med hjälp av bilden nedan beskriver vi vanliga skillnader mellan en gratis VPN-tjänst och en betald VPN-tjänst.

Gratis vs betald vpn utvalda viktiga aspekter att tanka pa

Lämna en kommentar