VPN

Så laddar du ner en torrent säkert och anonymt

Sa laddar du ner en torrent pa ett sakert och snabbt satt
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Hur gör man för att ladda ner torrenter anonymt, alltså utan att någon får reda på det. I denna guide berättar vi svaret på den frågan och fler.

OBS: I Sverige är det inte tillåtet att ladda ner upphovsrättsskyddat material, så vi rekommenderar att du inte gör det.

Så laddar du ner en torrent

1. Hitta en bra torrentsajt

I denna artikel listar vi de bästa torrentsidorna. Men om du inte vill läsa hela den artikeln vill vi berätta att generellt anser många att The Pirate Bay och 1337x är bäst.

2. Sök på rätt sätt

Om du väljer att inkludera ”swesub” i sökfrasen får du svensk text. Du ska även tänka på att du söker på följande sätt om du vill ha det andra avsnittet av en series första säsong: ”SeriensNamn S01E02”.

S står för säsong (season) och E står för avsnitt (episode) när du söker efter serieavsnitt.

Det ar viktigt att soka pa ratt satt nar man laddar ner torrenter

3. Ladda ner starka torrenter

Med starka torrenter menas torrenter som har många som delar med sig (seedare) av dem. En torrent med många seedare går nämligen snabbare att ladda ner. Och när det är många seedare på samma torrent så tyder det även på att torrenten är att lita på.

Ladda ner starka torrenter

4. Ladda ner från ”kända” uppladdare

Det bästa du kan göra är att bara ladda ner från uppladdare som är ”trusted”, alltså att lita på. The Pirate Bay använder ett system där kända och bra uppladdare får en dödskalle så alla vet att de är att lita på. Det systemet fungerar utmärkt.

Ladda helst ner dina torrenter fran kanda uppladdare

5. Ladda ner via magnetlänkarna

Om du laddar ner via magnetlänkarna når du fler seedare, och det betyder att nerladdningen går snabbare.

Ladda ner torrenterna via magnetlankar

6. Se till att du kan öppna torrenten

Du kan i regel öppna dina torrenter via program såsom VLC (videor), Plex (videor) eller Kodi (videor). WinRar är även ett bra program för att packa upp torrentfiler om det skulle behövas.

7. Skaffa en bra torrentklient

Skaffa en bra torrentklient. qBittorrent och uTorrent är två bra alternativ som båda finns på svenska.

8. Spara ner filen på rätt ställe

Spara torrentfilen på rätt ställe såsom ”Filmer” om du laddat ner en film.

Spara torrenten pa ratt stalle

9. Seeda när torrenten är hämtad

Det är en bra idé att dela med dig av filen efter att den är hämtad. För om ingen laddar upp filerna efter sig kan ingen ladda ner nya torrenter.

Vi rekommenderar att du har en ”seedkvot” på minst två. Det betyder alltså att du alltid laddar upp dubbelt så mycket som du laddat ner.

Det ar viktigt att du seedar efter dig

Ladda ner torrenter på ett säkert sätt

Vi rekommenderar att du använder en VPN-tjänst för att ladda ner torrenter anonymt, alltså utan att bli spårad av exempelvis upphovsrättstroll eller myndigheter. OVPN är den VPN-tjänst vi rekommenderar i första hand. De sparar inga känsliga loggar, vilket medför att ingen vet vad du laddar ner.

  • Servrar
  • Länder
Fungerar med
  • Multi-login
  • Livechatt

Läs gärna om fler bra VPN-tjänster för fildelning och hur VPN-tjänster skyddar dig i vår artikel om de bästa VPN-tjänsterna för fildelning och Bittorrent.

Lämna en kommentar