VPN

Så hittar du bästa VPN för Fortnite

Basta VPN for Fortnite
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Om du gillar att spela Fortnite finns det många anledningar att skaffa en VPN. Vilka anledningar dessa är, och vilka VPN-tjänster som passar bäst för Fortnite får du reda på precis nu.

OVPN är bästa VPN för Fortnite

Det är den svenska VPN-tjänsten OVPN som är den bästa VPN-tjänsten för Fortnite. Viktiga anledningar till det inkluderar att de har snabba servrar, VPN-appar på svenska, support på svenska och guider på svenska. De är även bäst på att låsa upp streaming.

 • Servrar
 • Länder
Fungerar med
 • Multi-login
 • Livechatt

Längre ner i artikeln berättar vi om två ytterligare VPN-tjänster som fungerar bra tillsammans med Fortnite.

4 anledningar till att skaffa en VPN för Fortnite

1. Fortnite stänger av användare med IP-blockering

När Fortnite stänger av spelare från deras spel gör de en så kallad IP-blockering. Och då alla i samma bostad har samma IP-nummer blir alla bannlysta från Fortnite, och alltså inte bara den person som blivit utslängd. Med en VPN kan du byta IP-nummer och spela på precis som vanligt.

Fortnite bannlyser nämligen bara ditt riktiga IP-nummer som du får från din internetoperatör. Med de IP-nummer du får från VPN-tjänsten kan du alltså spela på som om inget har hänt.

Så egentligen kan du spela trots att du blivit bannlyst, hur många gånger som helst så länge du skaffar ett anonymt IP-nummer från ditt VPN-företag. Men tänk på att inte utnyttja systemet, och behandla andra som spelar Fortnite med respekt även om du enkelt kan komma runt Fortnites avstängningar.

OBS: Fortnite gör allt de kan för att förhindra att man använder en VPN för att upphäva avstängningar. Vi kan därför inte garantera att du kan använda en VPN för att spela trots att du är avstängd från Fortnite.

Det hander ibland att fortnite stanger av personer fran att spela

2. Du slipper lagg och frysningar

Om du använder en VPN när du spelar Fortnite kan din internetoperatör inte längre begränsa din internethastighet när du spelar. Det är nämligen så att många operatörer väljer att begränsa hastigheten på datatunga appar, däribland Fortnite vid tider då många surfar på internet.

Men med en VPN vet din operatör inte längre vad du gör. Det medför att de inte kan begränsa hastigheten för din internetuppkoppling, och i förlängningen Fortnite-appen.

3. Du slipper DDoS-attacker

När du spelar Fortnite utan ett VPN-skydd kan alla andra spelare se ditt riktiga IP-nummer, alltså din personliga identifierare på internet.

Det är inte bra då hackare kan använda din riktiga IP-adress för att göra en överbelastningsattack, eller en så kallad DDoS-attack vilket innebär att du blir utslängd från spelet.

Det enda du kan göra för att skydda dig mot DDoS-attacker är att byta ut din riktiga IP-adress, och för att kunna göra det behöver du en VPN. När du har en anonym IP-adress blir det omöjligt för andra att DDoS-attackera dig, och det är en stor fördel.

4. Du kan spela Fortnite på ställen där spelat är blockerat

Länder såsom Irak och Kina har bannlyst Fortnite. Så om du befinner dig i ett land där du inte kan spela Fortnite använder du bara en VPN för att låtsas vara i ett land där Fortnite är tillåtet. Och vips, sen kan du spela Fortnite precis som vanligt.

Värt att veta är också att skolor och arbetsplatser har som vana att blockera Fortnite i deras nätverk. Men med en VPN kan du spela Fortnite utan att nätverksägaren vet om det. Det är förstås en bra idé att fråga nätverksägaren om lov först innan du spelar Fortnite, så det borde du göra även om du inte måste göra det.

Så hittar du bästa VPN för Fortnite

Värt att veta är att alla VPN-tjänster vi berättar om i denna artikel uppfyller de krav vi nämner på bilden nedan.

Basta VPN fortnite krav lista

1. OVPN

 • Servrar
 • Länder
Fungerar med
 • Multi-login
 • Livechatt

Snabba fakta

 • VPN-appar, guider och support på svenska.
 • Snabba VPN-servrar.
 • Stort servernätverk med servrar i många länder.

Läs gärna vårt test av OVPN om du vill veta mer om hur de presterar.

2. Cyberghost

 • Servrar
 • Länder
Fungerar med
 • Multi-login
 • Livechatt

Snabba fakta

 • Billiga VPN-abonnemang, i synnerhet de längsta abonnemangen.
 • VPN-appar på svenska. 
 • Snabb och kunnig support på engelska.

Läs gärna vårt test av Cyberghost om du vill veta mer om hur de presterar.

3. Private Internet Access

 • Servrar
 • Länder
Fungerar med
 • Multi-login
 • Livechatt

Snabba fakta

 • Stort servernätverk.
 • VPN-apparna är enkla att använda.
 • Bra kundsupport på engelska.

Läs gärna vårt test av Private Internet Access om du vill veta mer om hur de presterar.

Lästips: Om du vill kunna välja bland fler VPN-tjänster rekommenderar vi att du läser vår artikel om hur du hittar den bästa VPN-tjänsten.

Så fungerar en VPN för Fortnite

För att ens kunna spela Fortnite behöver din enhet en IP-adress som i sin tur kommunicerar med Fortnites servrar. Om det är din riktiga IP-adress kan inte bara Fortnite, utan även andra spelare och myndigheter använda din IP-adress för att ställa till problem för dig.

När du använder en VPN är du anonym på internet. Då kan varken företag, hackare eller myndigheter se vad du gör på internet, vilket är något som många uppskattar.

VPN hur fungerar VPN guiden 1

Läs mer: Vad är en VPN egentligen?

Svar på vanligt ställda frågor

Är det lagligt att använda en VPN för Fortnite?

Ja, det är 100 % lagligt att använda en VPN när du spelar Fortnite. Epic Games, som i sin tur äger Fortnite kan i teorin stänga av spelare som använder en VPN när de spelar. Men det har aldrig hänt och det kommer förmodligen aldrig hända heller.

Fortnite kan bli sura på dig om du använder en VPN för att komma runt deras avstängningar som i regel varar i 30 dagar. Men du blir som sagt inte avstängd som det ser ut idag. Du bryter inte heller mot någon lag om du använder en VPN för att upphäva ditt spelförbud hos Fortnite.

Du kan däremot bryta mot Fortnites villkor om du använder en VPN när du spelar, men det är inte samma sak som att bryta mot en lag.

Ska jag skaffa en gratis VPN för Fortnite?

Nej, du ska inte skaffa en gratis VPN-tjänst för Fortnite. Den viktigaste anledningen till det är för att gratis-VPN-tjänster i princip alltid sparar ner din internethistorik och säljer den till högstbjudande. I regel skumma reklambolag för de betalar bäst.

Det är även vanligt att VPN-tjänster som är gratis innehåller virus och/eller spionprogram. Så använd en betald VPN, förslagsvis någon av de VPN-tjänster vi berättar om i denna artikel. Det är vårt ärliga råd.

På bilden nedan ser du viktiga faktorer som skiljer betalda VPN-tjänster från VPN-tjänster som är gratis.

Läs mer: Viktiga risker med att använda en gratis VPN

Gratis vs betald vpn utvalda viktiga aspekter att tanka pa

Lämna en kommentar