VPN

Så använder du WhatsApp anonymt med VPN

whatsapp sign iconic background sunray realistic look symbol social banner poster 3d rendering
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Det är en bra idé att använda en VPN tillsammans med WhatsApp.

Här förklarar vi varför så är fallet, och vi ger dig även tips på en passande VPN-tjänst.

OVPN är bästa VPN för WhatsApp

Den största anledningen till att OVPN är bästa VPN för WhatsApp beror på att de inte sparar några känsliga loggar. Det medför att du blir anonym på riktigt. OVPN ger dig även svensk support, svenska VPN-appar och guider på svenska.

  • Servrar
  • Länder
Fungerar med
  • Multi-login
  • Livechatt

Läs gärna vår recension av OVPN om du vill veta mer om det VPN-företaget. Om du vill ha fler bra VPN-tjänster att välja bland rekommenderar vi att du läser vår guide om hur du hittar den bästa VPN-tjänsten för dig.

Viktiga anledningar att använda en VPN för WhatsApp

Du kan använda WhatsApp i länder som blockerat tjänsten

Det finns en hel del länder som blockerat WhatsApp, antingen helt eller delvis. Det förtydligar vi nedan:

  • WhatsApp fungerar inte alls i Kina, Syrien, Marocko, Azerbajdzjan, Bahrain, Uzbekistan, Gambia, Etiopien, Jordanien, Montenegro, Saudiarabien, Uganda, Zimbabwe och Nordkorea.
  • WhatsApp fungerar vanligtvis inte i Kuba, Iran, Irak, Brasilien, Quatar, Oman, Förenade Arabemiraten.

Men med en VPN-tjänst kan du låtsas vara i ett annat land, och tack vare det kan du låsa upp WhatsApp var du än befinner dig.

Du kan använda WhatsApp anonymt

Då du får en ny och anonym IP-adress av VPN-företaget kan du tack vare det använda WhatsApp utan att någon övervakar dig. Ingen kan då se vad du skriver eller pratar om, inte ens myndigheter eller din internetoperatör.

Svar på vanligt ställda frågor

Är det lagligt att använda en VPN för WhatsApp?

Ja, i Sverige är det fullt tillåtet att använda en VPN tillsammans med WhatsApp. I hela den fria världen är det lagligt att använda en VPN för att bland annat undvika övervakning.

Ska jag använda en gratis VPN för WhatsApp?

Nej, VPN-tjänster som är gratis är osäkra. Då gratis-VPN-företagen inte tar betalt måste de vara ”kreativa” för att kunna tjäna pengar. Gratis-VPN-företagen samlar vanligtvis in spårbar information om dig och säljer den till skumma annonsörer.

Det är också vanligt att gratis-VPN-tjänster innehåller virus och/eller spionprogram. Nedan ser du viktiga skillnader mellan VPN-tjänster som är gratis och VPN-tjänster som kostar pengar.

Gratis vs betald vpn utvalda viktiga aspekter att tanka pa

Är den kryptering WhatsApp använder säker?

Det vet man inte. WhatsApp använder så kallad end to end-kryptering. På pappret är den krypteringen säker, men man vet inte om myndigheter har bakväggar in i programmet och således kan ta reda på vad du skriver och pratar om i alla fall. En VPN skyddar dig mot dålig kryptering.

Lämna en kommentar