VPN

Så hittar du bästa VPN för Android just nu

Basta vpn for andriod

Det är svårt att hitta den bästa VPN-tjänsten för Android. Främst då i princip alla VPN-tjänster säger att de klarar av exakt samma saker.

Men vi har testat över 60 VPN-tjänster, så vi vet vad vi pratar om. I denna artikel hjälper vi dig hitta den bästa VPN-tjänsten för Android på ett snabbt och begripligt sätt.

Den bästa VPN-tjänsten för Android

Det är OVPN som är den bästa VPN-tjänsten för Android. De erbjuder snabba hastigheter, de är bäst på att låsa upp streaming och alla VPN-appar är på svenska (inkl. Android-appen förstås). Vi kommer även berätta om fler VPN-tjänster som fungerar bra med Android längre ner i artikeln.

 • Servrar
 • Länder
Fungerar med
 • Multi-login
 • Livechatt

Snabbt svar

Så väljer du bästa VPN för Android

Värt att veta är att alla VPN-tjänster vi berättar om i artikeln uppfyller alla krav vi nämner nedan.

VPN krav for Android

1. OVPN

 • Servrar
 • Länder
Fungerar med
 • Multi-login
 • Livechatt

Läs gärna vårt test av OVPN om du vill veta mer om hur de presterar.

2. Cyberghost

 • Servrar
 • Länder
Fungerar med
 • Multi-login
 • Livechatt

Läs gärna vårt test av Cyberghost om du vill veta mer om hur de presterar.

3. Private Internet Access

 • Servrar
 • Länder
Fungerar med
 • Multi-login
 • Livechatt

Läs gärna vårt test av Private Internet Access om du vill veta mer om hur de presterar.

Lästips: Om du vill ha ännu fler VPN-tjänster att välja på, läs gärna vår artikel om de bästa VPN-tjänsterna.

Hur fungerar en VPN för Android?

När du använder en VPN i din Android-enhet skapas ett skyddande lager som ser till att ingen vet vad du gör på internet. Det innebär att bland annat hackare, myndigheter och internetoperatörer inte längre kan se vilka webbsidor du besöker och vilka filer du laddar ner.

På bilden nedan ser du hur en VPN fungerar på ett övergripande sätt.

VPN hur fungerar VPN guiden 1

5 anledningar att skaffa en VPN för Android

1. Du surfar säkrare på publika wifi-nät

När du surfar på publika wifi-nät såsom i skolor, på flygplatser och i restauranger kan nätverksägaren se vad du gör på nätet. Det finns även hackare som kan försöka ta över din Android-enhet om du surfar på ett publikt wifi-nät utan en VPN.

Anledningen till att du surfar säkrare på wifi med en VPN är för att VPN-tjänsten byter ut ditt riktiga IP-nummer. Det vill säga din personliga identifierare på nätet, så att ingen vet vilka sidor du besöker och vad du laddar ner på din Android-enhet.

2. Du kan låsa upp streaming och webbsidor

Med en VPN i din Android-telefon kan du låtsas vara i ett annat land genom att byta VPN-server. Det medför att du exempelvis kan titta på svensk tv utomlands med din Android-telefon, och att du kan besöka webbsidor såsom Facebook och Twitter i länder med stark censur.

3. Du kan ladda ner filer anonymt

Om du har en torrentklient i din Android-telefon vet du säkert att det finns upphovsrättstroll som skickar kravbrev till dig om du laddar ner upphovsrättsskyddade torrenter av misstag. Det problemet slipper du med en bra VPN för Android tack vare den anonymitet du får.

Värt att veta är att det fortfarande är olagligt att ladda ner upphovsrättsskyddat material även om du inte längre kan ”åka dit” för det.

4. Det är enkelt att skydda fler enheter

Alla VPN-tjänster vi nämner i artikeln har appar för alla vanliga enheter. Alltså Android, iOS, Windows och MacOS. De VPN-tjänster vi uppmärksammar i artikeln tillåter minst 4 VPN-uppkopplingar på samma VPN-abonnemang, så du kan använda din VPN på flera enheter samtidigt.

5. Din internetoperatör kan inte längre spåra dig

När du använder en VPN-tjänst kan din internetoperatör inte längre se vad du gör på internet. Detta tack vare att den IP-adress du fått av operatören har bytts ut av VPN-företaget.

Svar på vanligt ställda frågor

Ska jag skaffa en gratis VPN för Android?

Nej, du ska inte skaffa en gratis VPN, oavsett anledning. VPN-tjänster som inte kostar pengar får inte in några månadsavgifter, och då måste de vara oärliga för att kunna tjäna pengar. Gratis-VPN:erna säljer nämligen din internethistorik till högstbjudande, i regel skumma reklambolag.

Det är inte heller ovanligt att gratis-VPN-tjänster innehåller virus och spionprogram, så vårt ärliga råd är att du skaffar en bra betal-VPN för Android. De kostar inte så mycket pengar, de är säkra och de håller vad de lovar.

På bilden nedan ser du viktiga skillnader mellan en gratis VPN och en betald VPN.

Gratis vs betald vpn utvalda viktiga aspekter att tanka pa

Är det säkert att ladda ner filer utan VPN med min Android-telefon?

Nej, det är inte säkert att ladda ner filer såsom torrenter utan ett bra VPN-skydd för din Android-enhet. Dels för att du kan få kravbrev av skumma privata aktörer, och dels då hackare kan försöka ta över din telefon om du har din riktiga IP-adress i torrentklienten.

På bilden nedan ser du hur betal-VPN-tjänster skyddar dig vid fildelning.

VPN vid fildelning

Lämna en kommentar