Mobil Spel

Recension: Idle Heroes

idle heroes

Idle Heroes kan beskrivas som ett mycket underhållande rollspel som låter dig samla och strida med de hjältar du samlar ihop under spelets gång. Den första delen av speltiteln, det vill säga idle, innebär att ett högt fokus ligger på att dina hjältar samlar ihop mynt och erfarenhetspoäng åt dig medans du gör annat.

När jag själv spelade denna titel loggade jag in cirka tre gånger per dag, vilket jag ansåg var relativt lagom för att kunna hålla progressionen levande. Spelet som för övrigt finns tillgängligt för Både iOS och Android var till en början en mycket trevlig bekantskap och bjöd på många timmars underhållning för min del.

Den första spelveckan

När du väl börjat spela möts du av en tutorial som tar cirka några minuter att tumma sig igenom. Spelets funktionalitet är relativt självförklarande och huvudmålet med speltiteln anser jag är att ta sig vidare i kampanjläget. I detta läge väljer du ut vilka hjältar som ska strida för dig i olika nivåer som i sin tur är indelade i tio banor.

De hjältar som du börjar strida med under den första veckan är skrattretande svaga, dock kan du redan efter cirka en vecka skrapa ihop ett relativt trevligt och starkt lag, detta genom att bland annat skapa nya hjältar genom att sammanfoga svagare sådana med varandra. Ett annat sätt att kunna skapa ett starkare lag är att använda sig utav de ”scrolls” som delas ut relativt frekvent när du bland annat utför vissa uppdrag eller klarar av vissa nivåer i kampanjläget.

Läs mer: Lär dig mer om mobilspelet Lords and Knights

Dina hjältar kan även stärkas ytterligare med hjälp av att du lägger till utrustning i de utrustningsfack som finns att tillgå.

Dina hjältar varierar kraftigt i styrka

Hjältarna som du i sin tur kan strida med varierar från en till tio stjärnor. Att få ett femstjärnigt gäng bestående av sex hjältar går på cirka en vecka.

Om du däremot siktar mot att ha mer kraftfulla kämpar på åtta stjärnor och uppåt får du med största sannolikhet lägga minst ett år på att spela, vilket förstås är riktigt kul om spelet väl faller dig i smaken. Idle Heroes erbjuder även samtliga spelare att gå med i en guild, vilken kan bestå av maximalt 30 spelare.

Idle Heroes - Royalty Meme Team PvP with Ignis

En professionell Idle Heroes-spelare talar mer om RPG-liret.

Denna guild kan bland annat uppgraderas av dess medlemmar för att ge dina hjältar viktiga försvars- och anfallsbonusar ute i exempelvis kampanjläget. Det finns även en gruppchatt där guildens medlemmar ofta raljerar om vilka hjältar som är bäst och hur spelare bör utforma sitt gäng med hjältar för att vara mest effektiv.

Planering planering planering

Det gäller att vara tålmodig när man spelar, Idle Heroes har många taktiska element som långt ifrån alla uppmärksammar. En viktig tumregel är att du aldrig bör utföra någonting, säg öppna nya scrolls, utan att du blir belönad för det.

Varje vecka introduceras nya uppdrag och utmaningar och har du vid dessa tillfällen sparat på dina inventarier kan du då inkassera en hel del bra utrusning och ibland även nya hjältar. Om du planerar väl blir ditt lag starkare, och blir ditt lag starkare kan du klara dig längre i kampanjläget och därmed få mer pengar, erfarenhet och belöningar medans du inte spelar.

Att hitta en bra taktik som fungerar kan vid många tillfällen vara svårt. Det beskrivs av många som ofördelaktigt att hålla på sina inventarier alltför länge, åtminstone om du bara har spelat en månad eller mindre.

Spelets premiumvaluta – Diamanterna

Likt nästan alla gratisspel existerar även här en premiumvaluta i form av diamanter. Dessa delas ibland ut väldigt frikostigt och genom att utföra en rad dagliga uppgifter får du snabbt en stadig ström av 100 dagliga diamanter.

Du kan även välja att titta på videos för att tjäna ytterligare diamanter, eller helt enkelt välja att köpa diamanter i affären. Om du väljer att investera (om man nu kan säga det om mobilspel) pengar på att köpa diamanter når du automatiskt upp till en VIP-nivå. I skrivande stund finns tio VIP-nivåer att tillgå som i sin tur belönar dig med bland annat högre dagliga bonusar och lite högre dagliga belöningar i kampanjläget.

Idle Heroes - Guild Coin Guide

Lär dig hur du får mer guldmynt.

Premiumvalutan känns aldrig för påträngande men det är ofta väldigt lockande att spendera pengar på ett så kallat månadskort som ger dig ett visst antal diamanter dagligen i din mailkorg. Om du väljer att inte spendera pengar får du dock stå ut med att ditt lags framsteg går lite långsammare, en kompromiss som väldigt många spelare jag talat med står ut med.

Lämna en kommentar