Guider

De 5 bästa prylarna för poolen

De basta prylarna for din pool
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Om du äger en pool har du säkert funderat på att köpa lite behövliga prylar så du trivs bättre vid poolen och kan bada mer säkert.

Men nu behöver du inte fundera längre. I denna artikel berättar vi nämligen om de fem bästa prylarna som gör livet lättare för dig som har pool.

De 5 bästa prylarna för dig med pool

 1. Robotdammsugare för poolen (poolrobot).
 2. System för vattenvärdeövervakning.
 3. Vattentäta hörlurar.
 4. Blåtandshögtalare.
 5. Pool-larm.

Nedan berättar vi mer om de prylar vi precis nämnt för dig i större detalj.

Lästips: För att ha nytta av poolleksaker behöver du förstås en pool. Läs gärna mer om att bygga sin egen pool i Svenska Badtunnors guide att bygga pool.

1. Skaffa en robotdammsugare för poolen

Många föredrar att skaffa en robotdammsugare för poolen, som även kallas för poolrobot. Den största fördelen är att du sparar tid tack vare att du slipper städa poolen med traditionell pooldammsugare och håv.

Om du funderar på att skaffa en pooldammsugare är det en bra idé att säkerställa att den:

 • Har de funktioner du efterfrågar såsom batteridrift eller ett särskilt starkt uppsug.
 • Klarar av att rengöra hela din pool. De billigaste poolrobotarna klarar i regel bara av att rengöra mindre pooler.
 • Klarar av att städa poolen med dess form i åtanke. Det finns nämligen poolrobotar som har svårt att komma åt bland pooltrappor och poolstegar.
 • Har ett filter som klarar av kraftig nedsmutsning och är lätt att byta ut.

Värt att veta är även att en poolrobot kostar mellan cirka 3 000 och 40 000 kr. Snittpriset för en poolrobot av bra kvalitet ligger på cirka 15 000 kr.

Vill du inte ha en poolrobot kan du ha en vanlig dammsugare

Läs mer: Vad är och hur fungerar solceller?

2. Skaffa ett bra system för vattenövervakning

När du badar i din pool är det viktigt för både dig av eventuella gäster att alla vattenvärden är normala. Bland de mest viktiga värdena inkludeas:

 • Klorvärdet.
 • PH-värdet.
 • Alkaliniteten.

För att hålla dessa värden på en bra nivå är det smidigast att ha ett automatiskt vattenövervakningssystem. Ett sådant system kostar oftast omkring 6 000 kr, och i priset inkluderas såväl hårdvaran som en app där du kan övervaka poolens vattenvärden i realtid.

Om du inte vill köpa ett automatiskt vattenövervakningssystem går det lika bra att köpa tabletter och/eller strips. De är oftast inte lika tillförlitliga, men då tabletter och/eller strips bara kostar några hundralappar är det många som väljer att använda det istället.

3. Skaffa vattentäta hörlurar

Att simma i poolen blir så mycket mer rogivande med lite bra musik eller en bra podd i öronsnäckorna. Vattentäta hörlurar för poolbruk är i regel ganska dyra och kostar oftast omkring 2 000 kr per par.

Men om du vill ha bra och omslutande ljud till simningen är vattentäta hörlurar trots det rätt väg att gå.

4. Skaffa bluetoothhögtalare

En bluetoothhögtalare med kraft nog att omsluta ett normalt poolutrymme kostar i regel cirka 1 000 kr. Med en bluetoothhögtalare blir det absolut en bättre stämning runt poolen, men du ska samtidigt tänka på att din bluetooth-högtalare ska ha ett bra skydd mot vatten.

Bluetoothhögtalare med en skyddsklassificering på IP67 klarar av att vara nersänkta i en meters djup i cirka en timme. Högtalare med IP67-klassning klarar även stänk och plask från poolen.

Så din bluetoothhögtalare borde alltså ha minst IP67-klassning eller bättre för att kunna användas säkert vid poolen.

Det ar en bra ide att ha en sakerhetsklassad hogtalare

5. Skaffa pool-larm

Ett pool-larm, som även kallas för vattenlarm är en säkerhetsanordning som ”tjuter till” riktigt högt när (ofta omkring 100 dB) någon går i vattnet. Detta är den bästa säkerhetsprodukten du kan köpa för din pool om du exempelvis har barn och/eller husdjur som gillar att springa längsmed poolen.

Ett pool-larm av bra kvalitet kostar omkring 7 000 kr och är värd varandra krona.

Ett pool larm ar en riktigt bra sakerhetsprodukt

Lämna en kommentar