Mobil

Plex utökar stödet för undertexter

Plex logo

Plex var under uppstarten en relativt sparsmakad servertjänst, dock har samma tjänst under åren utvecklats till någonting mycket mer än så. Plex låter dig strömma lokala filer som befinner sig på till exempel din dator eller din nätverksenhet, till andra enheter, såsom Apple TV och Android TV.

Sedan ett antal år har stöd funnits för att undertexter automatiskt ska laddas ner via serverapplikationen, och samma funktion har med handen på hjärtat inte fungerat särskilt väl. Undertexter har även kunnat laddas ner via tredjepartssidor för att senare läggas in i samma mapp som videofilen, vilket inte heller har varit optimalt.
Bättre stöd för undertexter är på ingång

Nu är det dock nya tider och Plex väljer att implementera ett mycket bättre stöd för undertexter, samtidigt som de väljer att skala bort funktioner som visat sig vara impopulära. Applikationen kan nu ladda ner undertexter i realtid, det vill säga i samband med att filmen eller TV-serien spelas upp.

Läs mer: Så här installerar du Linux på Windows

Du behöver med andra ord inte ge dig in i serverapplikationen och krångla lika ofta framtiden, vilket bådar gott för användarvänligheten. Det förbättrade stödet för undertexter är dock ingen jätteinnovation, i alla fall sett till företagets närmsta konkurrenter såsom Infuse och Kodi, som i sin tur har erbjudit samma undertextstöd i åratal.

Inga mer Plex-tillägg

När någonting tillkommer ska någonting annat bort. Detta verkar vara Plex filosofi vid denna uppdateringsrunda. Företaget väljer att helt ta bort stödet för tilläggsprogram, titta senare-funktionen och Cloud Sync.

https://youtu.be/jtMht_QX0_w

Undertextillägget ”Sub Zero” kan fortfarande sidladdas.

Anledningen till borttagningen menar företaget själva är en konsekvens av att dessa funktioner inte används i någon större utsträckning. Cloud Sync har dessutom sedan funktionen lanserades, år 2016, varit plågad av svårlösta buggar och därmed vid det närmaste oanvändbar.

Teamet bakom Plex har följande att säga om situationen:

”Skicka en bild föreställandes dig själv när du håller upp dagens tidning och samtidigt har Cloud Sync-tjänsten igång, så bjuder vi på en öl”

”Onödiga” funktioner tas bort

Förutom ovanstående nyheter har även offline-synkroniseringen förbättrats och likaså uppspelningen på Androidenheter. Genom att skala av ”onödiga” funktioner menar Plex att de får större utrymme att införa förbättringar, och detta kan vara rätt väg att gå. Applikationen upplevs sällan som särskilt nybörjarvänlig och genom att skala av medioker funktionalitet tror och hoppas jag att Plex popularitet kan öka kraftigt.

Men smakar det så kostar det, och den nya funktionaliteten vad gäller undertexter blir åtminstone till en början bara tillgänglig för Plex Pass-kunder. Plex Pass kan tecknas på företagets webbsida och priset för premiumtjänsten ligger för närvarande på 5 Euro per månad eller 40 Euro per år. Om du dock är riktigt nöjd, och kanske är någon av de personer som avskyr månadsbetalningar, kan du välja att köpa Plex Pass på livstid för 120 Euro.

Lämna en kommentar