Guider Internet

Så kan du titta på NRK TV i Sverige (med en VPN)

Sa gor du for att titta pa NRK i Sverige med en VPN tjanst

Det är enkelt att komma åt NRK TV (kallas även NRK Play) när du befinner dig utanför Norge.

Här berättar vi hur upplåsningen går till på ett logiskt och snabbt sätt.

3 steg för att titta på NRK TV utanför Norge

1. Skaffa en VPN som låser upp NRK TV

I denna guide berättar vi om 5 VPN-tjänster som alla klarar av att låsa upp NRK TV. Men om du inte orkar eller vill läsa hela artikeln vill vi berätta att Cyberghost är den VPN-tjänst som är bäst när det kommer till att låsa upp såväl svensk som norsk och finsk streaming.

Är osäker på vilken VPN du ska välja? Då tycker vi att du antingen ska titta närmare på listan med VPN-tjänster nedan, alternativt välja att läsa vår artikel där vi berättar om de VPN-tjänster som är bäst just nu.

2. Koppla upp dig mot en norsk VPN-server

När du skaffat en VPN som känns rätt, då ska du logga in och ansluta dig till en server i Norge.

Koppla upp dig mot en norsk server for att fa ett norskt IP nummer

Då får du ett norskt IP-nummer, vilket medför att NRK TV tror att du befinner dig i Norge och således väljer att släppa in dig.

När du har ett norskt IP-nummer, som är ungefär som ett telefonnummer fast för din internetuppkoppling, då kan du titta på norsk tv i Sverige utan några som helst problem.

3. Starta NRK TV-appen

Så fort du startat upp NRK TV-appen kan du streama hur mycket du vill oavsett om du befinner dig i Sverige, Finland eller kanske USA.

Läs mer: Vad är en VPN? En bra guide för nyinvigda!

Förtydligande gällande upplåsningen av NRK TV

Vi har testat alla VPN-tjänster i artikeln, och när vi gjorde det kunde vi låsa upp NRK TV utan problem. Men bara för att det funkade för oss behöver inte det betyda att du kan låsa upp NRK Play.

NRK TV använder sig nämligen av en teknik (DPI-teknik) som ibland klarar av att slänga ut VPN-användare som ”lurar systemet”, medan personer som verkligen befinner sig i Norge får titta på tv-plattformen.

Att NRK TV skulle lyckas slänga ut personer med en betal-VPN har vi aldrig hört talas om. Men om du skulle få problem vid upplåsningen, då är det en god idé att höra av sig till VPN-supporten för att höra vad de har att säga.

Om inte VPN-supporten kan hjälpa dig, då rekommenderar vi att du använder dig av pengarna tillbaka-garantin och väljer en annan VPN-tjänst som du hittar i listan nedan.

VPN-tjänster som låser upp NRK TV i Sverige

1. Cyberghost

 • Servrar
 • Länder
Fungerar med
 • Multi-login
 • Livechatt

Läs gärna vårt test av Cyberghost om du vill veta mer om hur de presterar.

2. OVPN

 • Servrar
 • Länder
Fungerar med
 • Multi-login
 • Livechatt

Läs gärna vårt test av OVPN om du vill veta mer om hur de presterar.

3. Private Internet Access

 • Servrar
 • Länder
Fungerar med
 • Multi-login
 • Livechatt

Läs gärna vårt test av Private Internet Access om du vill veta mer om hur de presterar.

4. ExpressVPN

 • Servrar
 • Länder
Fungerar med
 • Multi-login
 • Livechatt

Läs gärna vårt test av ExpressVPN om du vill veta mer om hur de presterar.

5. SurfsharkVPN

 • Servrar
 • Länder
Fungerar med
 • Multi-login
 • Livechatt

Läs gärna vårt test av Surfshark om du vill veta mer om hur de presterar.

Svar på vanligt ställda frågor

Kan jag se på NRK TV i Sverige gratis?

Du kan inte titta på NRK TV utanför Norge med en VPN-tjänst som är gratis. VPN-tjänster som inte kostar pengar är dels osäkra då de ofta innehåller virus. De är även begränsade såväl hastighets- som funktionsmässigt men det värsta är att de spionerar på dig.

VPN-tjänster som inte tar betalt sparar nämligen ner all surfhistorik om dig för att därefter sälja vidare allt de har till högstbjudande. Det är vanligast att skumma reklambolag får ta del av dina uppgifter, då de i regel betalar bäst för dem.

Nedan kan du läsa mer om de faktorer som skiljer en VPN som kostar pengar från en gratis VPN-tjänst.

Gratis vs betald vpn utvalda viktiga aspekter att tanka pa

Vad kostar det att streama norsk tv i Sverige?

Att skaffa en betal-VPN som är bra nog för att låta dig streama från NRK TV och andra norska tv-portaler kostar i regel mellan 20 och 50 kronor per månad. Faktorer som avgör priset inkluderar bland annat vilken VPN du skaffar samt hur långt abonnemang du väljer.

Läs mer: Du kan även titta på svensk tv utomlands med en VPN.

Är det lagligt att streama från NRK TV i Sverige?

Ja, det är lagligt att streama norsk tv i Sverige, inklusive NRK TV förstås. Du kan inte bli av med ditt streamingkonto om du lurar systemet, eller bli straffad på något annat sätt. Det värsta som kan hända är att tv-plattformen säger: Du får inte använda en VPN!”

Om det händer är det bara att byta VPN-tjänst till en som faktiskt fungerar tillsammans med NRK TV och alla andra bra norska streamingtjänster.

Varför behöver jag en VPN för att se NRK TV i Sverige?

NRK TV köper in material från stora tv-bolag som själva delat upp hela världen i olika zoner. Det har de gjort för att kunna tjäna mer pengar genom att sälja samma material (tex. filmer och tv-serier) flera gånger.

Men hur påverkar det NRK TV egentligen?

Jo, om NRK skulle göra allt sitt material tillgängligt överallt, då skulle produktionsbolagens ”vi ska sälja samma material 1 000 gånger”-modell spricka.

Och då produktionsbolagen är mycket större och mäktigare än skandinaviska tv-plattformar lär denna affärsmodell fortgå, så en VPN-tjänst lär vara behövlig för att låsa upp NRK TV under många år framöver.

Varför kan inte alla VPN-tjänster göra så jag kan se norsk tv i Sverige?

Vissa VPN-tjänster är bra på i princip allt medan andra är dåliga på i princip allt, inklusive att låsa upp streaming. Det finns alltså dåliga VPN-tjänster och bra VPN-tjänster på samma sätt som det finns bra och dåliga frukostflingor, frysta pizzor och bilar.

Lämna en kommentar