Guider

Fem tips på hur du når ut med din konst

5 tips pa hur du nar ut med din konst
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Men dagens teknik är det både enklare och svårare än någonsin att nå ut med sina verk eller sitt budskap till en större publik.

Enklare då tekniken ger dig möjligheten att nå ut till hela världen genom ett knapptryck eller en uppladdning. Svårare för att konkurrensen om det utrymme där man vill synas är större än någonsin, och det blir allt svårare att synas.

Vi ger dig fem tips på hur du ska kunna nå ut med ditt bidrag till det kulturella arvet på ett sätt att du når en större publik, eller till den specifika publik som du vill nå. Oavsett kommer dessa tips att hjälpa dig gå fler personer att uppleva dina verk.

Starta en blogg eller hemsida

Om du ska nå ut till människor måste du ha en plattform där folk kan se det du skapar och producerar. Det är också positivt att kunna styra designen och upplägget på sin plattform på sina egna villkor. Att starta en hemsida är inte alltid det enklaste och ibland kan man behöva hjälp.

UX Design är ett komplicerat ämne och det är inte alltid det lättaste att skapa något snyggt när man inte kan någonting om webbdesign. Det finns företag eller hemsidor som hjälper dig med detta, så du själv kan fokusera på din egen skapandeprocess.

Manga startar en blogg for att na ut med sin konst

Publicera på någon annans blogg

Något som är väldigt populärt nu för tiden är att ge ut sina verk på andras bloggar. Detta är något som går båda vägar och du kan i gengäld att publicera något från någon annan på din blogg. I en relation där man kan ge och ta blir båda glada, och bäst av allt så är det gratis.

Gå med i ett socialt nätverk

En annan sak som kan vara bra om vill nå en bredare publik är att gå med i en social plattform på internet. Där kan man sprida sina verk till likasinnade eller andra människor som är intresserade av konst.

Man kan själv välja vilka grupper man behagar och kan därför enkelt hitta den målgrupp som man vill nå ut till.

Na ut med konst via sociala medie plattformar

Läs mer: Det sociala nätverket Gab – yttrandefrihetskämpar eller näthatare?

Publicera gratis e-böcker

Ett annat bra tips som också kan vara en skapelseprocess i sig är att ge ut gratis e-böcker. Till skillnad från riktiga böcker är det nästan helt gratis, även om det kan vara knepigt att skapa en egen e-bok.

Men när man väl har lagt ner mödan kan man nå ut till många människor. Genom att göra en e-bok kan man också lägga energi på designen så att den passar sin egen konst.

Ställ ut på utställningar och mässor

Man ska inte heller underskatta effekten av att visa upp sin konst på riktigt, vilket ger den bästa känslan av det du har skapat. Genom att gå på mässor och utställningar som är öppna för konstnärer kan du ställa ut dina verk och nå en publik.

Det kostar ofta en liten slant men är helt klart värt det i slutändan då du får direkt feedback på det du ställer ut.

Lämna en kommentar