Fordon

Därför ska du ladda din elbil med laddbox

Viktiga anledningar till att du

Övergången till elektriska fordon är i full gång i Sverige. Allt fler upptäcker fördelarna med att köra en elbil. Men det är en viktig aspekt av elbilsägandet som inte bör underskattas: laddningen.

80% av av all laddning görs hemma och det är smidigast att ladda där bilen står mestadels av tiden. Så det mest effektiva och säkra alternativet för enkel laddning är klart och tydligt: Laddning med laddbox till elbil är det bästa sättet att ladda sin bil.

Snabbt och säkert med laddbox

Laddboxar är specialdesignade för att ladda elbilar. De erbjuder inte bara en snabbare laddning, men också en säkrare och mer effektiv laddningsprocess jämfört med vanliga eluttag.

Hastighet är en stor fördel med laddboxar. En laddbox kan ladda ditt fordon upp till sju gånger snabbare än ett vanligt eluttag, vilket gör det möjligt att ladda bilen helt över natten och ha den redo för dagen som väntar.

Men det är inte bara hastigheten som gör laddboxar överlägsna. En laddbox till elbil är också ett säkrare alternativ. Vanliga eluttag är inte utformade för att hantera de höga strömstyrkor som krävs för att ladda en elbil.

Hög ström under lång tid som elbilsladdning kräver kan i värsta fall leda till överbelastning och brandrisk. Därför avråder Elsäkerhetsverket från laddning av elbilar i vanliga eluttag och rekommenderar i stället laddning med laddbox.

Laddbox ger smartare laddning

I tillägg till säkerhet och hastighet, erbjuder laddboxar också en hög grad av bekvämlighet. Många laddboxar har smarta funktioner som möjliggör schemaläggning av laddningstider och övervakning av energiförbrukning. Vissa modeller kan även styras via en app på din smartphone.

Den senaste trenden inom elbilsladdning är att ladda när elpriset är som lägst när man har elavtal med timpris. Detta börjar nu bli en allt vanligare funktioner bland laddboxar och de appar som kan användas tillsammans med laddboxarna.

Lastbalansering mot hushållets befintliga förbrukning är också en smart funktion som laddboxar kan tillhandahålla i kombination med en lastbalanserare som mäter hemmets förbrukning och skyddar huvudsäkringen.

Lastbalansering ar en

Läs mer: 5 anledningar till att skaffa laddbox hemma

Skatteavdrag för installation av laddbox

Ekonomiskt sett kan en investering i en laddbox till elbil även ge ekonomiska fördelar. Genom skatteavdraget Grön teknik, erbjuder Skatteverket 50% i ekonomiskt stöd för installation av laddbox för privatpersoner.

Sammanfattningsvis är en laddbox ett klokt val för alla elbilsägare. Den erbjuder snabb, säker och bekväm laddning hemma, vilket gör det enklare än någonsin att dra nytta av din elbil. Så varför vänta? Ge din elbil den laddning den förtjänar med en laddbox.

Läs mer: 3 laddboxar som är bäst i test

Lämna en kommentar