Internet PC och Mac

Hur mycket datatrafik kräver Netflix-tittande

netflix 3733812 1920 1

Även om det finns en hel del bra videotjänster på marknaden just nu, lever vi tyvärr i en tid då mobiloperatörer begränsar den mängd data vi för förbruka per månad, och i synnerhet när det kommer till mobilabonnemang.

När man inte är uppkopplad via ett WiFi-nätverk kan videotjänster såsom Netflix tugga sig igenom surfpotten på bara någon timme. Om du tittar på Netflix i 4K-kvalitet i bara två timmar kan upp till 14 GB data vara förbrukad, och du får snällt vänta tills nästa månad då surfpotten nollställs, eller köpa mer data till rena ockerpriser.

Läs mer: Varför blir vi arga av att förlora när vi spelar TV-spel?

Det bästa är om du själv lär dig att hålla koll på dataförbrukningen när det kommer till Netflix-tittandet.

Dataförbrukning för Netflix – en komplett lista

När det kommer till dataförbrukningen vad gäller Netflix-appen kan du i stort sett välja själv hur mycket data du vill göra av med. Men om du väljer en alltför låg upplösning kan bildkvaliteten bli lidande, vilket kanske inte är optimalt det heller.

Dataförbrukningen som presenteras nedan är ingen exakt vetenskap, dock ger siffrorna en bra fingervisning vad gäller hur mycket data som går åt vid vilken upplösning.

  • 480p – 0.8 GB/timme
  • 720p (HD) – 1.3 GB/timme
  • 1080p (Full HD) – 2.0 GB/timme
  • 1440p – 2.8 GB/timme
  • 2160p (4K) – 3 till 7 GB/timme

Upplever du att de ovanstående siffrorna stämmer överens med verkligheten? Prata gärna mer om saken i kommentarsfältet nedan.

Lämna en kommentar