Prylar

De 3 bästa hemlarmen just nu

De 3 basta hemlarmen just nu

Det är populärt att skaffa hemlarm, men många retar sig samtidigt på de prenumerationsavgifter som tillkommer för i princip alla moderna larmlösningar.

I denna artikel går vi därför igenom 3 olika larmlösningar som alla är bäst i test, varav två fungerar perfekt utan att du behöver betala någon fast avgift.

De 3 bästa hemlarmen

 1. Larm från Ajax Alarm.
 2. Larm från Minut Smart Home.
 3. Larm från Ring Alarm.

Nedan berättar vi mer om de hemlarm vi precis nämnt i större detalj.

1. Ajax Alarm

Snabba fakta

 • Lätt att installera.
 • Modernt.
 • Mest för pengarna.
 • Ingen abonnemangsavgift.

Ajax larm är det i särklass bästa hemlarmet just nu, och det finns många anledningar till att så är fallet. Men om vi måste välja är det enkelheten, priset och hårdvaran som är de mest starka aspekterna med den här produkten.

Viktiga anledningar till att anpassningsbarheten är perfekt är att du faktiskt kan anpassa Ajax Alarm precis som du vill. Du kan köpa till allt ifrån rörelsekameror, rörelsesensorer, brandskydd och vatten- samt fuktvarnare. Det är alltså enkelt att göra systemet hur dyrt eller billigt som du har råd med.

Priset är i sin tur lågt med tanke på det du får ta del av. Om du väljer att skaffa ett enklare hemlarm utan avancerade funktioner kommer du mycket billigt undan, samtidigt som du kan bygga ut larmsystemet undan för undan allt eftersom du får råd till det.

Viktiga anledningar till att hårdvaran är att lita på är att den helt enkelt fungerar gör det den ska samt att den i princip aldrig krånglar eller går sönder.

Men är det kostnadsfritt att ha hemlarmet när det väl är installerat?

Ja, om du inte vill ha en uppkoppling mot en larmcentral får du en abonnemangsavgift på 0 kr/mån. Men att köpa till en uppkoppling mot en larmcentral är faktiskt inte särskilt dyrt och kostar idag omkring 100 kr/mån.

Larmsystemet fran Ajax ar bast i test enligt oss

Läs mer: Smart säng vs. vanlig säng – vad är bäst?

2. Minut Smart home

Snabba fakta

 • Billigt.
 • Kan köras utan abonnemang.
 • Kompakt.

Minut Smart home har en basenhet som är riktigt smidig. Priset är dessutom lägre jämfört med det genomsnittliga Ajax Alarm-systemet, men samtidigt får du ett system som inte är alls lika flexibelt eller driftsäkert som larmen från Ajax Alarm.

De funktioner som Minut Smart home erbjuder, alltså larmlösningen fungerar riktigt bra. Men flexibiliteten finns liksom inte där, och utöver det måste du betala extra i form av en prenumerationsavgift så fort du kopplar in nya enheter till systemet.

Som ett enkelt larm fungerar Minut Smart home bra, men listettan Ajax Alarm slår dem inte.

3. Ring Alarm

Snabba fakta

 • Produkten är enkel att installera.
 • Fungerar tillsammans med andra Ring-produkter.
 • Lite rörig app.
 • Obligatorisk abonnemangsavgift.

Ringklockor från Ring är det många som har, men deras larmlösningar är inte lika vanliga.

Men är larmen någonting att ha då?

Jodå, absolut. För relativt lite pengar får du ett system med bland annat basstation samt smidiga och behändiga sensorer. Men den största baksidan är faktiskt prenumerationsavgiften på omkring 1 200 kr/år, som enkelt äter upp mycket av de pengar du lika gärna hade kunnat lägga på att uppgradera ditt befintliga larmsystem.

Utöver det är Ring-appen lite buggig och rörig, och de ska även ha ett litet minus för att brandvarnare inte inkluderas i baspaketet.

Läs mer: Så låser du upp svenska sportkanaler utomlands

Lämna en kommentar