Guider

Så låser du upp svenska sportkanaler utomlands

Sa laser du upp svensk sport utomlands med en VPN tjanst

Det är populärt att resa utomlands, och det är lika populärt att titta på sport. Men hur gör du för att titta på svenska sportkanaler utomlands? Den frågan och fler svarar vi på i den här artikeln.

Innan vi börjar – se till att du låser upp rätt sportkanal

Besök gärna en digital tv-tablå för att ta reda på vad det går för sport på tv idag. På den webbsidan vi länkar till kan du ta reda på vilken kanal matchen eller loppet går på, så att du således låser upp rätt sportkanal.

Hos en digital tv portal kan du se till att du laser upp ratt kanaler

Så om du exempelvis vill se på svensk fotboll på tv men inte vet vilken kanal som sänder det, då är den ovanstående sajten en bra resurs.

3 steg för att titta på svenska sportkanaler utanför Sverige

1. Skaffa en VPN som klarar av upplåsningen

Som du kan läsa i vårt test av Cyberghost klarar de av att låsa upp alla tv-plattformar, inklusive de som erbjuder svenska sportkanaler. Läs gärna vår artikel om de VPN-tjänster som presterar bäst där vi berättar om VPN-alternativ som presterar långt över genomsnittet.

2. Koppla upp dig mot en svensk server

För att kunna titta på svenska sportkanaler måste du först starta VPN-programmet för att därefter koppla upp dig mot en server i Sverige. När du är uppkopplad mot en svensk server tror tv-plattformen att du befinner dig i Sverige, och väljer således att släppa in dig.

Koppla upp dig mot en svensk server och fa ett svenskt IP nummer

3. Starta upp tv-plattformen

C More och Viaplay erbjuder två bra tv-plattformar där du kan streama sport från Sverige. Logga in på någon av deras streamingtjänster för att kunna streama livesport-sändningar utanför Sverige efter att du konfigurerat din VPN enligt steg 2.

Varför är det svårt att titta på svensk sport utomlands?

Det är svårt och ibland omöjligt att titta på svensk sport utomlands då de tv-bolag som finns i Sverige måste köpa in många matcher och event från utländska produktionsbolag. De produktionsbolag som säljer materialet har delat upp världen i olika zoner för att således kunna sälja exakt samma sportsändningar flera gånger om.

Samma licenssystem gäller alltså för sport som för tv-serier och filmer du kan streama på nätet.

Svar på vanligt ställda frågor

Vad kostar det att titta på svensk sport utomlands?

Det kostar mellan cirka 20 och 50 kr per månad att skaffa en VPN som klarar av att låsa upp de tv-plattformar som sänder svensk sport. Det pris du betalar beror främst på vilken VPN du skaffar samt hur långt VPN-abonnemang du tecknar dig för.

Eventuell kostnad för tv-plattformen inkluderas inte i det pris vi pratade om ovan.

Vilken svensk sport kommer du åt utomlands?

Om du låser upp det svenska sportutbudet med en VPN kommer du bland annat åt sändningar från:

  • SHL (elitserien i hockey).
  • Damallsvenskan (i hockey).
  • Allsvenskan (i fotboll).
  • Superettan (i fotboll).
  • Elitserien i handboll (för herrar och damer).

Vilka tv-plattformar sänder svensk sport?

Ett urval av de plattformar som sänder svensk sport inkluderar:

  • SVT Play
  • TV4 Play
  • C More
  • Viaplay

Är det lagligt att titta på svensk sport utomlands?

Ja, så länge du betalar för streamingtjänsten har du rätt att låsa upp alla svenska tv-plattformar utomlands. Det är ju förstås inte olagligt att låsa upp material du redan betalar för. Du bryter alltså inte mot några lagar, och det värsta som kan hända är att streamingtjänsten säger att upplåsningen inte fungerar.

Men så länge du skaffar en VPN-tjänst som presterar bra behöver du i princip aldrig oroa dig för att streamingtjänsten sätter käppar i hjulet.

Lämna en kommentar