Internet

De så kallade porrmejlen har blivit ännu smartare och farligare

programming 1873854 1280

De så kallade porrmejlen har blivit allt smartare. Dessa går ut på att avsändarna lurar de som tar emot bluffmejlen för att få dem att tro att deras dator har hackats, och att avsändarna har lyckats filma när mottagaren porrsurfat. För att skrämma upp mottagaren lite extra kan ibland läckta användaruppgifter som bluffarna kommit över inkluderas i mailet, för att göra bluffen mer trovärdig.

Många väljer att betala den lösensumma som bluffarna kräver för att inte publicera ”filmen”, och detta via att föra över en större mängd bitcoin. Den film som bluffarna pratar om finns inte, men tillräckligt många väljer att betala för att porrmejlen ska löna sig för bedragarna.

Läs mer: Många iOS-appar sänder användardata till externa företag

Tyvärr har dessa bluffmail blivit ännu smartare, och numera inkluderas ofta en länk till en film där dina ”aktiviteter” ska ha spelats in. Istället för en film får man dock ett gisslanprogram, eller en trojan, installerad på datorn efter att man öppnat zip-filen som ofta heter Foto_Client89661_01.zip, eller något liknande.

Porrmejlen har på grund av detta blivit än mer sofistikerade och farliga då de både försöker skrämma användare så att de betalar en lösensumma och utöver detta försöker låsa din dator genom att lura dig att installera ett virusinfekterat program.

Om du skulle ta emot ett så kallat porrmejl, öppna aldrig några länkar, svara aldrig på meddelandet och ta bort eländet från inkorgen så fort du bara kan. Porrmejlen är alltid helt ofarliga så länge man följer rådet ovan.

Tips: Använd dig gärna av Firefox Monitor för att hålla dina användarkonton extra säkra.

Lämna en kommentar