VPN

Bästa VPN för dig som ska flytta utomlands

Basta vpn for dig som ska flytta utomlands
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Om du snart ska flytta utomlands är det en bra idé att skaffa en VPN-tjänst.

Här berättar vi varför så är fallet, samtidigt som vi tipsar dig om en VPN-tjänst som passar särskilt bra för dig som utlandsboende.

Bästa VPN för dig som ska flytta utomlands

OVPN är bästa VPN för dig som snart ska flytta utomlands, eller kanske till och med bor utomlands idag. Viktiga anledningar till att OVPN är förstavalet inkluderar att de är bäst på att låsa upp streaming, och då de erbjuder en loggfri VPN-tjänst som gör dig anonym.

  • Servrar
  • Länder
Fungerar med
  • Multi-login
  • Livechatt

Läs gärna vårt test och recension av OVPN. Du kan även välja att besöka vår topplista med de bästa VPN-tjänsterna om du vill ha fler alternativ att välja på.

4 anledningar att ha en VPN vid utlandsflytten

1. Du kan titta på svensk tv utomlands

Med en VPN-tjänst kan du titta på svenska tv-kanaler utomlands såsom SVT Play, svenska Netflix, svenska Disney+ och TV4 Play. Värt att tänka på är samtidigt att du måste välja en bra VPN, för det är nämligen långt ifrån alla VPN-tjänster som klarar av att låsa upp streaming.

Du ska även veta att alla VPN-tjänster vi rekommenderar är testade av oss. Därför kan vi med bestämdhet säga att de är mycket duktiga på att låsa upp streaming.

2. Du surfar säkrare på publika wifi-nät

När du surfar på offentliga nätverk på exempelvis flygplatser och restauranger kan såväl nätägaren som hackare se vad du gör på nätet. Hackare kan till och med gå så långt att de försöker ta över din enhet helt och hållet.

Men med en VPN-tjänst döljer du ditt riktiga IP-nummer, alltså din personliga identifierare på internet. Tack vare det kan varken hackare eller nätägaren ställa till någon oreda när du surfar på offentliga wifi-nätverk.

Med en vpn surfar du sakert pa flygplatsens wifi

3. Du kan ladda ner torrenter anonymt

Olika länder har olika regler för upphovsrättsbrott. Så om du råkar ladda ner upphovsrättsskyddade torrenter av misstag kan du få särskilt stora problem om du befinner dig i ett land där upphovsrättstrollen är starka.

USA, Tyskland, Norge, Danmark och Kanada är ständigt drabbade av upphovsrättstroll. Dessa troll skickar kravbrev till alla som trollen tror fildelar upphovsrättsskyddade saker, och i breven står det att man ska betala omkring 10 000 kr för att inte bli stämd till rätten.

Men med en VPN laddar du alltså ner filer anonymt, så varken upphovsrättstroll eller nyfikna myndigheter får reda på vilka filer du laddar hem.

Nar du anvander en VPN vet ingen vad du laddar ner pa natet

4. Du slipper censur

I länder med stark censur såsom Irak, Iran, Turkiet, Kina, Oman, Förenade Arabemiraten och Nordkorea har staten stor makt.

Det betyder att styret kontrollerar vad som får sägas på nätet, vilket gör det särskilt viktigt att du använder en VPN så du inte riskerar åtal för att ha sagt ”fel” saker på nätet.

Tack vare att du blir anonym med en VPN kan ingen, alltså varken myndigheter, hackare eller företag ta reda på vad du gör på nätet. Och det är särskilt tacksamt om du flyttar till ett land med starka censurlagar.

Lämna en kommentar