Övrigt

10 verktyg som alla rörmokare måste ha

Perfekta och nodvandiga verktyg for rormokare
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Som rubriken säger berättar vi i denna artikel om 10 verktyg som alla rörmokare borde ha i sin bil. Vi har gjort vårt bästa för att göra listan så komplett som möjligt.

1. Hörselskydd

Hörselskydd är bland det viktigaste du måste ha med dig. Det finns enkla hörselskydd för några hundralappar, men många väljer att köpa lite mer avancerade hörselskydd med aktiv brusreducering och möjlighet att koppla in mobilen. De mest avancerade hörselskydden kostar oftast omkring 3 000 kr.

2. Skyddshandskar

Skyddshandskar är ett måste om du exempelvis ska handskas med kemikalier och andra skadliga vätskor.

male hands with gloves

3. Skyddsglasögon

Skyddsglasögon är ett annat måste som du alltid kommer behöva för att skydda dina ögon när du arbetar som rörmokare.

4. Knäskydd

Att jobba som rörmokare är slitsamt på kroppen, och i synnerhet dina knän. Därför är det en bra idé att antingen ha på sig byxor med inbyggda knäskydd eller att sätta dit egna knäskydd i arbetsbyxorna. Det finns många arbetsbyxor för rörmokare med utbytbara knäskydd.

Vi rekommenderar också att du väljer att köpa de mest påkostade knäskydden. Dels för att du ska tänka på din egen hälsa och dels för att du ska slippa vara sjukskriven på grund av dåliga knän, vilket kostar långt med en ett par kraftfulla knäskydd.

5. Tumstock

En bra tumstock är ett viktigt verktyg för alla rörmokare. Helst ska tumstocken vara tillverkad i trä, och det gör inte heller något om tumstocken är av särskilt bra kvalitet.

6. Vattenpass

När du jobbar som rörmokare måste rören ha rätt lutning, och en perfekt lutning är något du säkerställer med hjälp av ett vattenpass. Om du är på ett stort bygge är det en bra idé att ha både ett långt och ett lite kortare vattenpass.

7. Skruvdragare (inkl. bits)

En elektrisk skruvdragare är en stor hjälp vid rörmokeri. I synnerhet om det är ett stort arbete där skruvdragaren kommer användas frekvent. Du ska samtidigt tänka på att skaffa en skruvdragare som är så pass stark att den klarar av att dra i skruvar i precis alla material.

Ett extra batteri och passande bits är två ytterligare saker du behöver komplettera din elektriska skruvdragare med.

Läs mer: Rörmokare som rycker ut lokalt hittar du bland annat på www.rormokarehalmstad.se

8. Skiftnyckel

När du sysslar med rörmokeri är en bra skiftnyckel A och O. Att skruva åt och skruva loss muttrar är nämligen något du garanterat kommer göra. Du måste alltså ha en stark skiftnyckel av bra kvalitet som kan anpassas till alla vanliga mutterstorlekar.

9. Polygrip

En polygrip behöver du ha för att kunna dra åt muttrar så de sitter riktigt hårt, och så även för att kunna dra loss en muttrar som sitter fast riktigt hårt. Polygripen används alltså för att spjärna emot medan du tar i riktigt rejält med din skiftnyckel.

Utan en polygrip blir det extremt svårt att rubba muttrar som sitter superhårt.

10. Ficklampa

När du utför rörmokerijobb är det vanligt att behöva bryta strömmen, och då kommer en ficklampa väl till pass. En bra ficklampa för rörmokeri kostar bara några hundralappar och är en bra investering. Att hålla på och lysa med mobilens ficklampa är nämligen inte hållbart i längden.

Det är svårt att sikta rätt med mobilens ficklampa, och det är även vanligt att mobilens batteri dör om man använder ficklampan för ofta.

Lämna en kommentar