Guider Telefoni

Vem ringde mig? Så tar du reda på det!

Sa tar du reda pa vem det var som ringde till dig
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Här lär vi dig hur du tar reda på vem som ringde dig på ett snabbt, lagligt och enkelt sätt. Vi ger exempel på både webbsidor och appar som du kan använda för att ta reda på vem som precis ringde.

4 sätt att ta reda på vem som ringde dig

  1. Använd Google.
  2. Använd en nummersökstjänst.
  3. Använd Truecaller.
  4. Använd Swish.

Nedan berättar vi om de alternativ vi precis nämnt i större detalj.

1. Använd dig av Google

Det smidigaste sättet att se vem som ringde till dig är att googla på numret. Så om 070-1526234 ringde till dig ska du alltså googla på det numret, och i 9 fall av 10 visar Google upp vem det var som ringde till dig.

2. Använd en nummersökstjänst

Det finns många webbtjänster som berättar vem det var som ringde till dig. Hitta.se, Eniro.se och Vemringde.se är tre populära nummersökstjänster där du kan söka på det telefonnummer som precis ringde till dig.

Hitta.se ar en av de storsta nummersokstjansterna

3. Använd en app såsom Truecaller

Med en mobil app såsom Truecaller kan du söka upp vem som ringt dig via ett modernt gränssnitt. Truecaller låter dig också se vem som ringer upp dig i realtid, även om numret inte finns sparat i din telefonbok. Men den funktionen fungerar bara på Android, alltså inte iOS.

Truecaller kan visa vem det var som ringde i realtid

4. Använd Swish för att söka på telefonnummer

Du kan även använda appen Swish för att söka på ett telefonnummer du inte känner igen.

Gör så här för att lyckas med det:

  • Steg 1: Öppna Swish-appen och tryck på Swisha.

Tryck pa swisha

  • Steg 2: Uppge det nummer du inte känner igen på raden mottagare, och swisha en krona till det numret. Du behöver inte skriva något meddelande eller inkludera något kort.

Swisha med det dolda numret

  • Steg 3: Nu kopplar Swish ihop numret med rätt person. Alternativt säger Swish att numret inte finns i deras register. Värt att veta är att i princip alla har Swish, så denna metod är mycket träffsäker.

Swish fa tag pa nummer

Så vet du vem som ringde dig på dolt nummer

Om det är ett dolt nummer som ringer till dig är det inte säkert att du kan spåra det, men ibland kan du göra det. Operatörer såsom Telia och Tre har nämligen tjänster som gör att du kan ta reda på vem som ringde dolt till dig under en viss tidsperiod.

Så kontakta gärna din operatör för att ta reda på om de kan spåra det dolda numret åt dig. Värt att veta är även att om du blir hotad från en person med dolt nummer ska du alltid höra av dig till polisen. Då sköter Polismyndigheten spårningen i ditt ställe, om de väljer att utreda brottet vill säga.

Lämna en kommentar