Guider Mobil

Var kan man köpa en begagnad mobiltelefon?

Mobiltelefon vector

Man kan ofta bli sugen på att köpa en ny mobiltelefon, men det är innan man tittat på prislappen. En ny iPhone av senaste modell kostar uppemot 16 000 kronor, vilket kan vara en lite väl häftig summa för den stora majoriteten av alla mobilanvändare.

Om du tycker det är okej med någon repa eller kanske någon buckla på din telefon, då är det bara att köpa en begagnad telefon i stället och vips har du sparat en bra slant

Förtydligar prylexperten Brendan McCue till nätpublikationen Nerdwallet.

I den här artikeln ger vi dig handfasta tips på fyra återförsäljare och/eller köp och sälj-sidor som lämpar sig perfekt för att du ska kunna hitta en begagnad mobil till ett bra pris.

4 bra förmedlare av begagnade mobiltelefoner

  1. Mobilpart: Köper och säljer restaurerade mobiltelefoner. En modern webbsida erbjuds med en väl fungerande sorteringsfunktion.
  2. Tradera: Ägs av EBay, men drivs som en fristående auktionsmarknadsplats i Sverige. Både privatpersoner och företag säljer begagnade mobiltelefoner med hjälp av Tradera.
  3. Blocket: Sveriges största köp och sälj-marknad, där främst privatpersoner bland annat säljer sina begagnade mobiltelefoner.
  4. Facebook Marketplace: En kostnadsfri köp och sälj-marknad för Facebookanvändare, där tusentals privatpersoner säljer de mobiltelefoner de inte längre behöver.

Nedan pratar vi mer om de aktörer som precis nämnts i större detalj.

1. Mobilpart – flexibelt och bra prisnivå

Hos Mobilpart tar det i regel bara någon minut att hitta en begagnad mobiltelefon i den prisklass man själv uppger. Mer specifikt kan du själv välja det prisspann som ska gälla, så även telefonmodell samt vilken lagringskapacitet som önskas.

Mobilpart webbsida

Du får även möjlighet att söka efter mobiltelefoner i ett specifikt skick, såsom:

Precis som väntat sparar man mest pengar på att köpa en telefon med visst slitage, och det faktum att valmöjligheterna är stora är dessutom en av Mobilparts bästa egenskaper.

2. Tradera – billigt men större osäkerhet

Hos Tradera söker du helt sonika efter begagnade mobiltelefoner via den sökfunktion som återfinns på webbsidan, varpå du lägger ett bud på den mobiltelefon som du önskar köpa. Somliga auktionsobjekt tillämpar dessutom ett ”köp nu-pris”, vilket innebär att du betalar en större summa pengar för att vinna budgivningen direkt.

Den största fördelen med att handla en mobiltelefon på Tradera består av att det är lätt att hitta en mobiltelefon till ett lågt pris, men du går samtidigt miste om den extra trygghet som ett mobilköp hos Mobilpart medger.

Läs mer: Alla vikbara telefoner som presenteras under 2019

3. Blocket – bra pris, större osäkerhet

Hos Blocket.se är det inte heller svårt att hitta en begagnad mobiltelefon. Man behöver endast uppge den telefonmodell man önskar köpa i sökrutan, varpå samtliga resultat presenteras ögonblickligen. Men samma problematik som infinner sig vid köp av mobil hos Tradera existerar även här.

Om telefonen är trasig eller om köparen i stället skickar ett paket stenar, då blir det svårt att få tillbaka sina pengar.

4. Facebook Marketplace

Det är gratis att sälja sin begagnade mobiltelefon med hjälp av Facebook Marketplace, som även kräver ett medlemskap på sociala medie-webbsidan Facebook.

Även här måste man förlita sig på att säljaren är ärlig, vilket medför att det även i detta fall finns en överhängande risk för att bli lurad såvida man köper sin begagnade mobiltelefon via denna köp och sälj-tjänst.

Lämna en kommentar