VPN

Är det lagligt att streama från Swefilmer?

Ar det lagligt att streama fran Swefilmer
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Här får du reda på vad experterna tycker gällande om det är lagligt att streama från Swefilmer eller inte.

Du får även tips på hur du streamar från Swefilmer anonymt med en VPN, och vilken VPN som passar bäst för ändamålet.

Är det lagligt att streama från Swefilmer?

Ja, enligt experterna är det förmodligen lagligt att streama från Swefilmer. Det finns idag inga fall i vare sig EU eller Sverige där någon privatperson dömts för att ha streamat från sajter såsom Swefilmer. Men även om det förmodligen är lagligt idag kan det bli olagligt i framtiden.

Så säger experterna

Två advokater som jobbar på Morris Law har skrivit en artikel om vad de tror om såväl nutid som framtiden för webbsidor såsom Swefilmer.

De förtydligar först att det förmodligen är lagligt att streama från Swefilmer. Detta tack vare tekniska skäl då man bara laddar ner en tillfällig kopia när man streamar.

Advokat sager att det ror sig om tillfalliga kopior

Men de berättar även att det förmodligen bara är en tidsfråga innan det blir olagligt att streama från Swefilmer. Detta då EU-domstolen håller på att skärpa lagstiftningen kring streaming av olicensierat material.

EU domstolen skarper kraven

Använd Swefilmer anonymt med en VPN

Med en VPN-tjänst får du ett nytt IP-nummer, alltså en ny identifierare på internet som ingen kan spåra. Tack vare det kan ingen ta reda på vilka sajter du besöker, vad du streamar eller vad du laddar ner.

OVPN är bästa VPN för Swefilmer

Viktiga anledningar till det är för att OVPN inte sparar loggar, vilket medför att du blir anonym på riktigt. Det finns nämligen många VPN-tjänster som sparar loggar, men OVPN hör inte till den skaran. OVPN erbjuder även support, VPN-appar och guider på svenska.

  • Servrar
  • Länder
Fungerar med
  • Multi-login
  • Livechatt

Läs gärna vårt omdöme av OVPN om du vill veta mer om dem. Om du vill ha fler VPN-tjänster att välja på rekommenderar vi att du läser vår artikel om hur du hittar den bästa VPN-tjänsten.

Är det lagligt att driva Swefilmer?

Att driva, alltså att tjäna pengar på att äga Swefilmer är olagligt. De som driver Swefilmer säger själva att deras webbsida funkar ungefär som Youtube där användarna själva laddar upp material. Men den förklaringen håller inte rent juridiskt.

Lämna en kommentar