Spel

Speltitlar att se fram emot 2019 och 2020

last of us 2

I denna artikel presenteras några av de bästa och mest efterlängtade spelsläppen år 2019. Alla av de spel som listas i inlägget kan antingen spelas på Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS eller Android.

Kingdom Hearts 3

Kingdom Hearts III - Official Extended Trailer | E3 2018

Spelstudio: Square Enix
Plattformar: PS4, Xbox One
Releasedatum: 29 januari 2019

I den tredje upplagan av Kingdom Hearts får hjälten Sora sällskap av bland annat Kalle Anka, Musse Pigg och Långben. Gänget ger sig ut på uppdrag för att besegra Xehanort och på vägen möter de alla varumärkesskyddade karaktärer som tänkas kan, vilket inkluderar ikoner från bland annat Disney, Marvel och Pixar.

I kort visade det sig att spelet levde upp till hypen. De nya karaktärerna fick tummen upp och spelet beskrivs som det absolut bästa i serien. Handlingen kan dock vara lite svår att sätta tänderna i som oinsatt, så det gäller att läsa på om man vill kunna förstå allting som händer.

Trials Rising

TRIALS RISING Launch Trailer (2019) PS4 / Xbox One / PC / Switch

Spelstudio: Redlynx
Plattformar: PS4, PC, Xbox One, Nintendo Switch
Releasedatum: 12 februari 2019

I uppföljaren till Trials Fusion, Trials Rising, får vi återigen navigera fram bland svåråkta banor med många hinder. Denna gång puttrar vi fram vid bland än mer omväxlande miljöer.

Läs mer: 8 heta och exklusiva spel för Playstation 5

Två av banorna befinner sig bland annat vid Eiffeltornet och Mount Everest. Spelet har både ett solo-läge och ett multiplayerläge, nytt för denna gång är även det lokala multiplayerläget, tandem bike. I detta läge kontrollerar du och en kompis motorcykelns olika funktioner såsom gasläge och balans. Det är med andra ord upplagt för osämja och skratt.

Trials Rising levde upp till de högt ställda förväntningarna. Även om grindandet och vissa sponsrade uppdrag kunde vara lite av ett irritationsobjekt levererade spelet både när det kom till kontrollerna och till arkadkänslan i stort. En värdig uppföljare till Trials Fusion med andra ord.

Anthem

Anthem Launch Trailer

Spelstudio: EA
Plattformar: PS4, Xbox One, PC
Releasedatum: 22 februari 2019

Tredjepersons-shooter från EA som tar plats i rymden. Det ska gå att spela upp till fyra personer samtidigt i samarbetsläget och förhoppningsvis slipper vi mikrotransaktioner.

Det vansinnigt hajpade actionspelet föll tyvärr pladask. Även om ljudet/musiken och stridsmekaniken var imponerade räckte inte detta till. I övrigt ledde buggar, en rätt oengagerande story och få valmöjligheter till att spelet landade på 57/100 när vi kikar på Metascore-omdömet. Med lite tur hinner EA slipa lite på spelet inom de kommande månaderna, men i sin helhet måste Anthem trots allt ses som en flopp.

Crackdown 3

Crackdown 3 - Official Gameplay Trailer | E3 2018

Spelstudio: Sumo Digital
Plattformar: Xbox One, PC
Releasedatum: 22 februari 2019

Här tar vi rollen som en superpolis i en öppen och science fiction-inspirerad spelvärld. Kampanjen kan antingen spelas själv eller med upp till tre medspelare. Ett riktigt high tech-äventyr med Iron Man-känsla.

Crackdown 3 visade sig tyvärr vara lite av en besvikelse. Grafiken övertygar inte och även om spelet underhåller ibland känns det allt som oftast som ett dussinspel som inte har någonting speciellt att erbjuda. Sammanfattningsvis är det inget dåligt lir, men Sumo Digital och Microsoft hade förmodligen vunnit på att ta ut svängarna lite mer.

Days Gone

Days Gone – Story Trailer | PS4

Spelstudio: SIE Bend Studio
Plattformar: PS4
Releasedatum: 26 april 2019 (försenat)

I detta postapokalyptiska spel tar vi rollen som Deacon St. John, en före detta buse som föredrar ett självständigt liv. Mänskligheten är sedan två år tillbaka nästintill utrotad och de som fortfarande är vid liv har förvandlats till Zombie-liknande varelser, kallade Freakers.

Det finns ofta flera sätt att klara ett och samma uppdrag och spelstudion bjuder även på ett dynamiskt vädersystem där du kan få fördelar gentemot dina fiender om du anfaller dem vid rätt tidpunkt, exempelvis på natten, då vissa Freakers blir långsammare. Många fordon, bland annat motorcyklar, finns att tillgå så att du ibland får vila fötterna när du smyger runt bland zombies och övriga faror.

Metro Exodus

Metro Exodus - E3 2017 Announce Gameplay Trailer [UK]

Spelstudio: 4A Games
Plattformar: Xbox One, PS4, PC
Releasedatum: 22 februari 2019

I förstapersons-shootern Metro Exodus får vi följa Artyom som kämpar för att överleva i ett dystopiskt Ryssland. Spelet tar plats två år efter Metro: Last Light, och det gäller att vara både smidig och tyst om man ska kunna överlista diverse mutanter.

Metro Exodus beröms för att grafiken är välsvarvad och storyn är medryckande. Vissa hävdar dock att fienderna lite knasiga och stela ibland, men detta bör 4A Games kunna släta över på någon uppdatering eller två. I korthet levde spelet upp till fansens krav.

Devil May Cry 5

Devil May Cry 5 - E3 2018 Announcement Trailer

Spelstudio: Capcom
Plattformar: Xbox One, PS4, PC
Releasedatum: 8 mars

I Devil May Cry kan vi antingen spela som demonjägaren och robothands-ägaren Nero eller som Dante. Svärd, revolvrar och knytnävar används i rask takt när diverse monster ska få sitt. Mikrotransaktioner kommer att erbjudas via så kallade ”orber”, men det är oklart hur mycket dessa kommer att påverka spelupplevelsen.

The Division 2

Tom Clancy’s The Division 2: Official Launch Trailer | Ubisoft [NA]

Spelstudio: Massive Entertainment
Plattformar: PS4, PC, Xbox One
Releasedatum: 15 mars 2019

Den första upplagan i denna serie gjorde tyvärr ingen dundrande succé, vilket innebär att Massive Entertainment och Ubisoft verkligen har någonting att bevisa med denna andra titel i spelserien. Du spelar återigen i tredjepersonsläge och får med hjälp av upp till åtta kamrater ta dig an diverse uppdrag, detta i en tidsepok där ett krig mellan överlevare och plundrare brutit ut i Washington DC.

Ori and the Will of the Wisps

Ori and the Will of the Wisps - E3 2019 - Gameplay Trailer

Spelstudio: Moon Studios
Plattformar: Xbox One, PC
Releasedatum: 2019->

Uppföljaren till det mycket omtyckta spelet Ori and the Blind Forest från 2015 och som titeln avslöjar blir det återigen anden Ori vi får följa med på äventyr. Vi ska även kunna uppgradera Ori allteftersom vi kommer längre fram i spelet. Den fösta titeln i spelserien fick hela 88/100 av Metacritic. Det återstår att se om uppföljaren lyckas lika bra.

Jedi: Fallen Order

Star Wars Jedi: Fallen Order — Official Reveal Trailer

Spelstudio: Respawn Entertainment
Plattformar: Xbox One, PS4, PC
Releasedatum: I slutet på 2019

Spelets handling tar plats mellan Star Wars Episode 3 och Episode 4, men det är väldigt oklart vilka karaktärer som kommer att vara spelbara. Med tanke på att Respawn Entertainment även ligger bakom storspel såsom Titanfall kan denna titel bli riktigt välpolerad och spännande.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 — Official Gun Combat Gameplay Trailer

Spelstudio: CD Projekt Red
Plattformar: PC, PS4, Xbox one
Releasedatum: 2019-> (spelstudion har en gång skämtsamt svarat mellan 2017 och 2021)

CD Projekt Red, det vill säga skaparna till det kritikerrosade spelet The Witcher 3, har presenterat den nya titeln Cyberpunk 2077 som utspelar sig i ett dystopiskt Kalifornien. Titeln har sju spelbara områden och spelas främst spelas i förstapersonsläge.

Din karaktär är anpassningsbar med bland annat unika tatueringar och kläder. Likt spel som bland annat de i Fallout-serien kan din karaktärs personlighet och egenskaper ändras vid spelets början. Några av de valbara egenskaperna består bland annat av reflexer, intelligens och styrka.
Du får själv bestämma din karaktärs bakgrundshistoria, vilket kan komma att påverka huvustoryn.

Den handling som utspelar sig är starkt beroende på de val du gör och allteftersom handlingen fortskrider kan du uppgradera din karaktär för att på så sätt göra denne starkare. Detta genom att bland annat förbättra eller byta ut dina implantat. Multiplayerläget kommer med största säkerhet inte hinna bli klart innan lanseringen sker. En god nyhet är dock att mikrotransaktioner inte kommer vara en del av spelet, vilket lär uppskattas av många.

The Last of Us Part 2

THE LAST OF US PART 2 Official Reveal Trailer (4K)

Spelstudio: Naughty Dog
Plattformar: PS4
Releasedatum: Eventuellt i oktober 2019?

År 2013, då Playstation 4-konsolen fortfarande var barnet, släpptes den första upplagan i denna spelserie som i sin tur blev väldigt väl emottagen av både kritiker och spelare. I uppföljaren tar vi rollen som en nu vuxen Ellie som fem år senare kämpar på i det dystopiska landskapet.

Denna andra titel, som nu fokuserar mer på hat än kärlek, får både ett solo-läge och ett multiplayerläge. Joel från det första spelet kommer tillbaka i denna utgåva, dock inte som en spelbar karaktär. Utöver detta introduceras en rad nya och spännande karaktärer såsom Yara, Lev och Emily. Då titeln har utvecklats i snart fem år är förhoppningen att vi kan förvänta oss någonting riktigt extra.

Death Stranding

Death Stranding - Launch Trailer | PS4

Spelstudio: Kojima Productions
Plattformar: PS4
Releasedatum: 2019->

Titeln som presenterades på E3 redan år 2016 har ännu inte fått något exakt lanseringsdatum. Vi vet dock att det är ett extremt påkostat kalas med kända namn som allas vår dansk, Mads Mikkelsen, samt Norman Reedus, känd från TV-serien The Walking Dead. Titeln utspelar sig i en öppen värld och innehåller ett flertal onlinefunktioner.

De trailers som släppts har varit plågsamt intetsägande och få har något rejält grepp om vad spelet egentligen handlar om. Mystiska regn som dödar allt det träffar och karaktärer som kan vandra utanför deras fysiska kroppar har det bland annat hintats om, dock får vi med största sannolikhet vänta ett tag till innan vi vet mer om denna mycket efterlängtade speltitel.

Doom Eternal

DOOM Eternal – Official E3 Story Trailer

Spelstudio: id Software
Plattformar: PC, Switch, PS4, Xbox One
Releasedatum: 2019->

Vi spelar här som karaktären ”Doom Slayer” som har en löjligt stor arsenal med vapen till sitt förfogande. Det kommer både vara mer monster och spellägen jämfört med Doom-rebooten som släpptes 2016.

In the Valley of Gods

In the Valley of the Gods Trailer - The Game Awards 2017

Spelstudio: Campo Santo
Plattformar: PC
Releasedatum: 2019->

Den nu Valve-ägda spelstudion Campo Santo vill överträffa den succé de hade med studions första titel, Firewatch. Vi spelar här som Rashida i 1920-talets Egypten som traskar runt bland diverse pyramider och Sphinxar, och mycket mer än så vet vi inte i nuläget.

Om denna titeln kan bli lika stämningsfull som Firewatch kommer Campo Santo förmodligen lyckas finfint här med.

Skull and Bones

Skull and Bones: E3 2017 Cinematic Announcement Trailer | Ubisoft [NA]

Spelstudio: Ubisoft Singapore
Plattformar: PS4, PC, Xbox One
Releasedatum: 2019 ->

Har du spelat Assasins Creed som sjökapten och fått mersmak? Då kan detta taktiska äventyrsspel vara någonting för dig. Samma gäng som utvecklade sjöstriderna i Assasins Creed: Black flag står bakom även denna titel vilket bådar gott.

Spelets handling tar sin plats i Indiska Oceanen i en öppen spelvärld där du tar rollen som en piratkapten. Fiendeskepp kan oskadliggöras genom att antingen skjutas ner eller bordas och förutom de traditionella bredsidekanonerna får du tillgång till mortar och raketer.

Rage 2

RAGE 2 – Official Launch Trailer

Spelstudio: Avalanche Studios/Id Software
Plattformar: PC, PS4, Xbox One
Releasedatum: 2019->

I denna postapokalyptiska action-pangare tar vi återigen kontroll över karaktären Walker som måste göra allt han kan för att överleva i en värld full av mutanter. Spelets handling tar plats 30 år efter originalspelet och du kommer att introduceras till både nya och gamla bekantskaper.

Dying Light 2

Dying Light 2 - Gameplay Demo Walkthrough (New Zombie Open World Game 2020)

Spelstudio: Techland
Plattformar: PC, PS4. Xbox One
Releasedatum: 2019->

Titeln som på många sätt påminner om den förra bjuder på en hel del nyheter. De val du kan göra är nu av större vikt och påverkar storyn i större utsträckning än förut. Nytt för denna gången är också att de Zombies som härjar om natten håller sig borta på dagtid. Det här med dynamiska vädersystem verkar onekligen ta ordentlig fart i många titlar.

Lämna en kommentar