VPN

Så kommenterar du anonymt på Reddit (med en VPN)

Sa anvander du reddit anonymt med en VPN
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Du är inte anonym när du använder Reddit, men med en VPN-tjänst blir du faktiskt det.

Här berättar vi hur du kommenterar anonymt på Reddit i tre begripliga steg.

Så använder du Reddit anonymt

  1. Skaffa en bra VPN-tjänst.
  2. Registrera dig på Reddit med en anonym e-posttjänst.
  3. Kommentera inte med ditt vanliga konto.

Nedan berättar vi mer om de steg vi precis nämnt i större detalj.

1. Skaffa en bra VPN

Det är OVPN som är den VPN-tjänst som ger dig bäst anonymitet. Främst för att de inte har några hårddiskar i sina servrar, vilket medför att de inte kan spara några loggar som till exempel myndigheter och upphovsrättstroll kan använda för att spåra dig.

  • Servrar
  • Länder
Fungerar med
  • Multi-login
  • Livechatt

Om du vill lära dig mer om den ovanstående VPN-tjänsten rekommenderar vi att du läser vår recension av OVPN. Och om du vill ha fler VPN-tjänster att välja bland rekommenderar vi att du läser vår artikel om de bästa VPN-tjänsterna.

2. Registrera dig med en anonym e-postadress

Den e-postadress du registrerar dig med sparas alltid av Reddit, vilket är dåligt för din anonymitet. Så se till att registrera ditt nya konto hos Reddit med en anonym e-postadress. En anonym e-postadress kan du få via tjänster såsom Protonmail.com eller Temp-mail.org.

Tempmail ger dig en anonym e postadress

3. Kommentera inte med ditt vanliga konto

Om du redan har ett konto på Reddit ska du inte använda det, utan skaffa istället ett slit-och-släng-konto. Alltså ett engångskonto på Reddit som du skriver en sak med och sen aldrig mer rör.

Om du börjar säga en massa känsliga saker på ditt vanliga konto finns det ibland personer som kan ta reda på vem du är med hjälp av din inläggshistorik. Så ta tillvara på vårt råd och använd inte ditt vanliga Redditkonto när du gör inlägg om känsliga saker.

Så blir du anonym på Reddit med en VPN

När du använder Reddit utan en VPN-tjänst visar du upp ditt riktiga IP-nummer, vilket medför att du kan bli spårad av såväl hackare som myndigheter och privatpersoner. Men med en VPN-tjänst får du ett dolt IP-nummer som inte kan användas för att spåra dig.

VPN hur fungerar VPN guiden 1

Läs mer: Vad är en VPN? (och varför du behöver en VPN?)

Läs mer: Så använder du Flashback anonymt (med en VPN)

Blir jag anonym på Reddit med en gratis VPN-tjänst?

Nej, du blir inte anonym på Reddit med en VPN-tjänst som är gratis. VPN-tjänster som är gratis innehåller i regel spionprogram och/eller virus. Det är även vanligt att gratis-VPN-tjänster sparar ner din internethistorik och säljer den till skumma reklambolag för att tjäna pengar.

Så använd en betald VPN-tjänst. Det är vårt ärliga råd. Med hjälp av bilden nedan får du reda på viktiga skillnader mellan betalda VPN-tjänster och VPN-tjänster som är gratis.

Gratis vs betald vpn utvalda viktiga aspekter att tanka pa

Lämna en kommentar