VPN

Fungerar NordVPN med Amazon Prime egentligen?

Fungerar NordVPN med Amazon Prime video
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Är det säkert att NordVPN klarar av att låsa upp Amazon Prime? Ett snabbt och träffsäkert svar på den frågan får du precis nu.

Fungerar NordVPN med Amazon Prime Video?

Ja, NordVPN klarar av att låsa upp både svenska och amerikanska Amazon Prime Video. Att låsa upp svenska Amazon Prime är smidigt när du är utomlands, främst då du således får tillgång till svenska undertexter och alla svenska filmer och serier.

Att låsa upp amerikanska Amazon Prime är en bra idé för de som bor i USA har nämligen det största Amazon Prime Video-utbudet i hela världen. Men oavsett vilken version av Amazon Prime du vill ha så löser NordVPN det tack vare deras stora servernätverk.

Läs gärna vår recension av NordVPN om du vill veta hur de presterar. Du kan även läsa mer om NordVPN i den lilla faktaruta du hittar nedan.

  • Servrar
  • Länder
Fungerar med
  • Multi-login
  • Livechatt

Därför behöver du en VPN för att låsa upp Amazon Prime

Amazon Prime köper in material från stora produktionsbolag som delat in världen i olika regioner, och detta för att de ska kunna tjäna mer pengar.

Så även om Amazon Prime köpt i en storserie kan de i många fall bara visa den i USA för att produktionsbolaget sålt rättigheterna för serien till någon annan aktör i Norden, till exempel Viaplay eller C More.

Med ett VPN-abonnemang från NordVPN slipper du allt det där tramset. Då kan du nämligen låtsas vara i vilken region du vill, och således låsa upp vilket material du vill hos Amazon Prime.

Därför ska du välja NordVPN för att låsa upp Amazon Prime

Produktionsbolagen tvingar Amazon Prime Video använda ett så kallat DPI-skydd (deep packet inspection-skydd) som ska ”slänga ut” VPN-användare medan de personer som befinner sig i ”rätt” region får vara kvar på plattformen. Det DPI-skyddet måste VPN-företagen överlista.

NordVPN har tusentals amerikanska VPN-servrar som klarar av att låsa upp Amazon Prime Video i USA, och hundratals svenska VPN-servrar som klarar av att låsa upp Amazon Prime i Sverige. Att Amazon Prime använder ett DPI-skydd spelar ingen roll för NordVPN överlistar det.

Andra viktiga anledningar till att du ska välja NordVPN inkluderar att de:

  • Har snabba VPN-servrar. Det gör att du slipper lagg och frysningar när du streamar från bland annat Amazon Prime Video.
  • Har ett stort servernätverk. Det innebär att du kan låsa upp Amazon Prime i särskilt många regioner.
  • Har bra säkerhetsprotokoll. Det betyder att du blir anonym på internet så ingen kan spionera på dig.
  • Har snabb kundsupport. Tack vare det får du snabbt hjälp om upplåsningen av Amazon Prime skulle krångla.
  • Har låga priser. Även om NordVPN inte är billigast i branschen får du samtidigt mycket för pengarna hos dem.

Så låser du upp Amazon Prime med NordVPN

1. Skaffa ett VPN-abonnemang hos NordVPN

Det gör du genom att besöka NordVPN.com. Vi rekommenderar att du väljer ett längre VPN-abonnemang för då får du ett lägre månadspris. En pengarna tillbaka-garanti på 30 dagar inkluderas alltid, så du tar inte heller någon risk om du väljer ett längre abonnemang hos NordVPN.

2. Ladda ner och installera NordVPN:s appar

NordVPN erbjuder VPN-appar för alla vanliga enheter inklusive iOS, Android, MacOS och Windows. VPN-apparna för Mac och Windows kan du ladda ner på dina kontosidor för NordVPN. De mobila apparna hittar du istället på Apples App Store och Google Play.

När du laddat ner VPN-programmet loggar du in genom att uppge dina inloggningsuppgifter.

3. Välj en passande VPN-server

Om du vill låsa upp svenska Amazon Prime väljer du en VPN-server i Sverige, men om du istället vill låsa upp amerikanska Amazon Prime väljer du en VPN-server i USA. Oavsett vilken VPN-server du väljer hos NordVPN så klarar de av att låsa upp Amazon Prime Video.

Det som händer rent tekniskt är att din personliga identifierare på internet, det vill säga din IP-adress byts ut av NordVPN.

Så om du kopplar upp dig mot en server i USA får du också en IP-adress från USA. Då tror Amazon Prime att du befinner dig i USA, och de låser då upp det amerikanska utbudet åt dig.

4. Starta Amazon Prime

Nu när du fått en ny IP-adress startar du helt enkelt upp Amazon Prime. Efter det kan du streama vilka titlar du vill från det nya Amazon Prime-biblioteket.

Besök NordVPN

Lämna en kommentar