VPN

Är det lagligt att streama från Dreamfilm?

Ar det lagligt att streama fran Dreamfilm
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Dreamfilm är en streamingsajt där du kan titta på nya filmer och serier utan att betala någonting. Men hur är det egentligen – är det lagligt att streama därifrån?

Den frågan och fler svarar vi på i denna artikel.

Är det lagligt att streama från Dreamfilm?

Ja, förmodligen är det lagligt att streama från Dreamfilm. Det finns inga domar i vare sig Sverige eller EU där privatpersoner fått böta för att ha streamat från sajter såsom Dreamfilm. Anledningen till att det förmodligen är lagligt beror på att du aldrig laddar ner något.

För när du streamar är det så att du tar del av en tillfällig kopia av den film eller tv-serie du tittar på, och det räcker idag inte för att fälla någon för upphovsrättsbrott.

Med en VPN streamar du säkert

Med en VPN-tjänst behöver du inte oroa dig för om Dreamfilm är lagligt eller inte, för då vet ingen vad du gör på nätet i vilket fall. Ingen vet egentligen om Dreamfilm är 100 % lagligt, och när den första personen som streamar från Dreamfilm kommer åka dit.

Vi rekommenderar OVPN

OVPN sparar inga känsliga loggar. Det kan de inte göra då de inte har några hårddiskar i sina VPN-servrar. Så om du vill streama säkert och anonymt är det alltså OVPN du borde välja.

  • Servrar
  • Länder
Fungerar med
  • Multi-login
  • Livechatt

Läs gärna vår recension av OVPN om du vill veta mer om dem. Om du vill ha fler bra VPN-tjänster att välja bland rekommenderar vi att du läser vår artikel om de bästa VPN-tjänsterna just nu.

Är det lagligt att erbjuda webbsidor såsom Dreamfilm?

Nej, det är inte lagligt att själv driva webbtjänster såsom Dreamfilm som erbjuder gratis streaming av film och tv-serier utan licens. De som driver Dreamfilm säger själva att de fungerar ungefär som Youtube där användarna laddar upp materialet. Men förklaringen håller inte juridiskt.

Att drifta och tjäna pengar på sajter såsom Dreamfilm är alltså olagligt. Det finns ingen som kan säga emot det.

Hur länge är det lagligt att streama från Dreamfilm?

Det är som sagt ingen som vet hur länge det kommer vara lagligt, eller om det ens är 100 % lagligt idag. Men det finns samtidigt advokater som säger vad de tror på nätet. Två advokater på Morris Law har skrivit en artikel om vad de tror om framtiden för sajter såsom Dreamfilm.

De förtydligar att tillfälliga kopior av olicensierade filmer och tv-serier (alltså streaming) förmodligen är lagligt idag.

Advokat sager att det ror sig om tillfalliga kopior

De berättar även att EU-domstolen håller på att skärpa lagstiftningen för streaming av olicensierat material.

EU domstolen skarper kraven

Av det de säger drar vi slutsatsen att det snart kommer bli olagligt att streama från Dreamfilm. Så använd en VPN så du inte blir först ut med att åka dit.

Lämna en kommentar