VPN

Så installerar du ett VPN-tillägg för Firefox

VPN i firefox webblasare

Att installera en VPN i din Firefox-webbläsare är inte svårt, och det går ganska snabbt. I denna guide lär du dig hur du kommer igång med en VPN i din Firefox-webbläsare på bara någon minut.

Snabbt svar – så installerar du en gratis-VPN i Firefox

Appbutiken for

  • Steg 2: Sök efter den VPN-app du vill installera (förslagsvis Cyberghost VPN Free Proxy) och klicka på Lägg till i Firefox.

Klicka pa lagg till i

  • Steg 3: Ge din VPN-app de behörigheter den kräver, och vi rekommenderar även att du låter din Firefox-VPN köras i privata flikar.
  • Steg 4: Koppla upp dig mot en VPN-server med hjälp av VPN-appens gränssnitt. Du hittar din VPN-app längst upp till höger i Firefox-gränssnittet.

Cyberghost granssnitt for

Så installerar du en betal-VPN-app i Firefox

1. Ta dig till OVPN:s webbsida

Deras webbsida når du på https://ovpn.se.

2. Skaffa ett abonnemang hos OVPN

OVPN är en riktigt bra VPN-tjänst med support på svenska, svenska guider och appar på svenska. De sparar inte heller några loggar, och de är riktigt bra på att låsa upp streaming. OVPN har även en riktigt bra VPN-app för Firefox som kompletterar deras VPN-appar för Mac och iOS.

Värt att veta är också att det längsta VPN-abonnemanget är det mest prisvärda, och att du alltid får en pengarna tillbaka-garanti på 10 dagar hos OVPN.

3. Ladda ner och installera OVPN:s VPN-appar

Nu ska du alltså ladda ner OVPN:s VPN-app för desktop (Windows eller Mac) och för Firefox.

OVPN app for firefox cover

4. Starta upp desktop-VPN-appen

När du startat VPN-appen för desktop kopplar du upp dig mot en VPN-server, exempelvis Bäst server i Sverige.

OVPN skrivbordsapp

5. Starta upp OVPN:s app för Firefox

Det gör du genom att klicka på OVPN:s VPN-tillägg som lagt sig högst upp till höger i menyn i din Firefox-webbläsare. Därefter aktiverar du de funktioner du vill ha igång, såsom annonsblockeraren och/eller ”Force VPN”-funktionen som aldrig låter dig surfa oskyddat i Firefox.

Om du vill veta mer om hur OVPN presterar rekommenderar vi att du läser vår recension av OVPN. Men om du vill jämföra OVPN med alla andra VPN-tjänster som erbjuder bra Firefox-tillägg rekommenderar vi istället att du läser vår bästa VPN för Firefox-artikel.

Lämna en kommentar