Spel

Ett illasinnat textmeddelande kan krascha din PS4-enhet

ps4 2326616 1280

Många Playstation 4-användare har varnat om att de tagit emot ett textmeddelande som gjort att deras konsoler kraschat och betett sig konstigt. I många fall har de drabbade användarna blivit tvungna att fabriksåterställa sina enheter för att få dem att fungera normalt igen.

Dessa typer av skadliga meddelanden har varit vanligare när det kommer till andra plattformar såsom iOS och Facebook Messenger. Sony jobbar för fullt med att försöka lösa problemet genom att släppa en ny uppdatering. Men tills denna har kunnat installeras bör du välja avaktivera meddelanden helt, eller åtminstone fixa till så att främlingar inte kan skicka meddelanden till dig.

Inaktivera meddelanden på din PS4-enhet:

Från webbläsaren:

Besök kontosidorna för PS4, välj därefter ”Sekretessinställningar för PSN” -> ”Personlig information/Meddelanden” -> Tryck på redigera-knappen vid fliken för Meddelanden.

Läs mer: 8 heta och exklusiva spel för Playstation 5

Därefter ska du kunna välja att ta emot meddelanden från alla, enbart vänner eller ingen alls. Och under åtminstone ett tag framöver bör du välja att begränsa meddelandefunktionen till enbart vänner eller ingen alls.

Från PS4-konsolen:

Välj ”Inställningar” –> ”Kontoinställningar” –> ”Sekretessinställningar” –> ”Personlig information/Meddelanden” och slutligen ”Meddelanden”. Väl framme kan du även här välja att ta emot meddelanden från alla, enbart vänner eller ingen alls. Och du bör välja något av de senare två alternativen, för att på så sätt skydda dig gentemot det skadliga meddelandet.

Om du skulle ha otur och få det skadliga meddelandet skickat till dig, ta vid dessa fall bort detsamma via Sonys Playstation-applikation, och glöm inte bort att anmäla den som skickade meddelandet.

Om du råkat öppna meddelandet och därmed blivit drabbad, kan du försöka med att återskapa databasen. Om inte det fungerar finns det bara ett alternativ kvar, en total återställning av enheten.

Lämna en kommentar