TV och Film

De 5 bästa tv-abonnemangen just nu!

remote control table with tv background

Det finns många tv-abonnemang att välja på. Vissa har ett brett utbud, andra inte – och vissa kostar mycket pengar medan andra tv-abonnemang är desto billigare.

Men finns det något tv-abonnemang som är bäst?

Den frågan och fler svarar vi på i den här artikeln, där vi pratar mer om de 5 bästa tv-abonnemangen på den svenska marknaden.

De 5 bästa tv-abonnemangen just nu

 1. HBO Max (från 89 kr/mån).
 2. Netflix (från 99 kr/mån).
 3. Disney + (från 89 kr/mån).
 4. Discovery + (från 70 kr/mån)
 5. Viaplay (från 129 kr/mån)

Nedan pratar vi mer om de tv-abonnemang som precis nämnts i större detalj.

1. HBO Max – mest tv-abonnemang för pengarna

Den amerikanska tv-jätten HBO:s nordiska version av HBO Max ger dig mycket film och tv-serier för pengarna. För 109 kronor per månad (eller 89 kr/mån om du betalar för ett år via en klumpsumma) får du ta del av hundratals av de bästa tv-serierna och filmerna i världen.

Chernobyl, Westworld, Sopranos, His Dark Materials och Six Feet Under är fem av de mest populära serierna. När det kommer till filmer är Tenet, Harry Potter (alla filmer) och Sagan om Ringen (alla filmer) tre populära alternativ.

Med ett HBO Max-abonnemang kan du streama från 3 enheter samtidigt, och utöver det kan du ladda ner hur många filmer och tv-serier du vill så länge du abonnerar på tjänsten.

Läs mer: TVabonnemang.nu har en välskriven artikel med kandidater till vad de tycker är det billigaste tv-abonnemanget.

2. Netflix – den största streamingtjänsten

Netflix är en av Sveriges mest populära och välkända tv-plattformar. För 99 kr/mån får du tillgång till deras filmer och tv-serier i SD-kvalitet (480p). För 129 kr/mån får du titta i Full HD-kvalitet (1080p) och för 179 kronor per månad får du titta i 4K-kvalitet.

Denna tv-plattform erbjöd till en början ett relativt mediokert utbud, men numera producerar Netflix påkostade filmer och tv-serier som alla är exklusiva för denna tv-plattform.

Breaking Bad, Better Call Saul, Stranger Things, The Sinner, Dark och You är sex mycket populära serier som Netflix själva äger rättigheterna till.

Läs mer: De bästa serierna på Netflix just nu!

3. Disney Plus – en nykomling med mycket för barn

Disney + kostar 89 kronor per månad. För det relativt låga priset får du ta del av material från bland annat Disney, Pixar och Marvel. Bland de mest populära Disney-filmerna och serierna hittar du exempelvis Frost, Robin Hood, Tarzan, Askungen, Cruella och Vaiana.

Denna tv-plattform förfogar även över licenserna för precis allt Star Wars-material. Du får bland annat tillgång till alla säsonger av hitserien The Mandalorian, och utöver det kan du titta på alla Star Wars-filmer när du vill.

Hos Disney + får du titta på 4 enheter samtidigt, och du behöver inte betala extra för att titta på serier och filmer i 4K-kvalitet.

Familj tittar pa tv

4. Discovery Plus – en nykomling med mycket för barn

Hos Discovery + hittar du i princip allt som sänts på Discovery-kanalerna, det vill säga bland annat Kanal 5, Sjuan, Nian och Elvan. Välkommen till Köping och Wahlgrens Värld är två klassiska favoriter, men det finns även många nysläppta true crime-dokumentärer.

De bästa true crime-titlarna just nu inkluderar alla Joe Exotic-produktioner, det vill säga allt material som handlar om ”Tigerkungen”.

Lästips: De 4 bästa 65-tummarna → Test av tv med 4K-upplösning

Ett Discovery Plus-abonnemang kostar från 79 kronor per månad, men om du vill ha tillgång till alla sportkanaler och liveevenemang måste du betala 549 kr/mån.

5. Viaplay – en nykomling med mycket för barn

Viaplay erbjuder ett stort utbud av serier, filmer och sport. Att få tillgång till alla serier och filmer är relativt billigt, för då behöver du bara betala 129 kr/mån. Sportsändningarna är som vanligt mer kostsamma. 449 kr/mån måste du betala för att få tillgång till alla sportsändningar.

Bland det mest populära filmerna hittar du bland annat King of Staten Island och Suedi, men Viaplay köper kontinuerligt in nya filmer och tv-serier som är minst lika påkostade. När det kommer till sportsändningarna får du tillgång till bland annat:

 • Premier League
 • NHL
 • Europatouren i golf
 • Bundesliga
 • NFC
 • NHL
 • Formel 1

Om du väl betalar för ett betydligt dyrare sportabonnemang som inkluderar såväl serier och film som sportsändningar.

Lämna en kommentar