Guider

Så hittar du den bästa rakapparaten

Sa hittar du en bra rakapparat
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Det är ibland svårt att hitta den rakapparat som passar bäst för sina egna behov. Så av den anledningen ger vi dig här 5 tips för hur du hittar en riktigt bra rakapparat.

5 tips för att hitta en bra rakapparat

  1. Vilket märke ska den ha?
  2. Ska den vara laddningsbar?
  3. Hur lång måste batteritiden vara?
  4. Hur kraftfull måste den vara?
  5. Behöver du öka din budget?

Nedan svarar vi på de frågor som vi precis ställt med mål att du ska hitta en rakapparat som är bäst i test, alltså en riktigt bra rakapparat.

1. Vilket märke ska rakapparaten ha?

Det finns många olika märken på rakapparater såsom Philips, Braun och Bosch. Oftast känner man att man har ett märke som man tycker är särskilt bra, och då kan man lika gärna köpa en rakapparat som har det märket.

2. Måste rakapparaten vara laddningsbar?

Som tumregel är alla rakapparater laddningsbara. Men det finns fortfarande rakapparater som kräver nätdrift, alltså sladd. Det är därför en bra idé att säkerställa att den rakapparat du är intresserad av verkligen är laddbar och har ett inbyggt batteri.

En stor fördel med trådlösa rakapparater är att det då inte spelar någon roll om du har tillgång till ett eluttag i badrummet eller inte.

Läs mer: Så ställer du in Bank-ID på en ny telefon

3. Måste rakapparaten ha en bra batteritid?

Vissa rakapparater behöver laddas någon gång i veckan, medan andra kräver ungefär en laddning per månad. Om du ofta är ute och reser och inte alltid har tillgång till ett eluttag är det en bra idé att skaffa en rakapparat med ett kraftfullt batteri som inte behöver laddas så ofta.

Det är också tacksamt att slippa behöva ladda sin rakapparat i tid och otid, även om man inte är ute och reser så mycket.

4. Måste rakapparaten vara kraftfull?

Om du har ett grövre skägg är det en bra idé att skaffa en rakapparat med starka skärblad som inte riskerar att fastna i skägget. Men om du ”bara” har ett tunt skägg räcker i regel en rakapparat med lite tunnare och mer enkla skärblad.

5. Vad får rakapparaten kosta?

Det är vanligt att en rakapparat kostar mellan cirka 300 och 1 500 kr. Det som skiljer billiga rakapparater från dyra rakapparater är främst byggkvalitet, batteriprestanda, märket och maxeffekten. Så om du har behov av en lite mer avancerad rakapparat är det en bra idé att höja din budget.

Lämna en kommentar